Ga op ontdekkingstocht naar het verleden

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Buiten
  • Archeologiefestival

Tijdens de Archeologiedagen organiseert museum Natura Docet Wonderryck Twente samen met de archeologen van het Overijssels depot voor bodemvondsten en Het Oversticht op zondag 13 oktober een middag vol activiteiten in én rondom het museum.

Ga op ontdekkingstocht naar het verleden:

Je mag in de museumtuin met een metaaldetector aan de slag, graven naar (dieren) botten onder leiding van de museumconservator, het Beerput spel spelen en vondsten lijmen bij de activiteit: “puzzel je verleden”. Krijg jij archeologische scherven weer aan elkaar tot één kopje en schoteltje? Ook kun je prehistorisch verven met natuurlijke verf en een prehistorische tattoo laten zetten!

Beerputtenspel: een archeoloog vindt veel afval (afval dat vaak in een beerput terecht kwam). Kun jij raden wat er allemaal in de zak met afval uit de beerput zit en komt het uit de prehistorie, de Romeinse tijd of de Middeleeuwen?

Pieperdepiep; met een metaaldetector ga je op zoek naar metalen bedeltjes in de vorm van o.a. dino’s, muntjes en bijltjes. Je mag één gevonden bedeltje meenemen en hier als je wilt, met een koord een armband of ketting van maken.

Daarnaast kun je scherven plakken, prehistorisch verven en zelfs een prehistorische tattoo nemen! En wil je écht in de voetsporen van een archeoloog treden? Doe dan mee aan de opgraving en wie weet ontvang jij wel het archeologendiploma!

Naast al deze speciale Archeologiedagen-activiteiten, kun je natuurlijk ook gewoon een kijkje nemen in ons museum. Bestudeer bijvoorbeeld de bijzondere vondsten in de Oertijdzaal.

Museum Natura Docet Wonderryck Twente is het oudste natuurhistorische museum van Nederland en is voor jong en oud een belevenis. Verwonder je over de enorme collectie bijzondere dieren en fossielen in de wonderkamers van het museum. Bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie landschapstuin.

Bij je entreekaartje van het museum ontvang je een stempelkaart voor de archeologische activiteiten. Alle activiteiten gedaan? Dat levert je een diploma op: het archeologendiploma!

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Museum Natura Docet Wonderryck Twente
Telefoon: 0541 351325
Website

Locatie Museum Natura Docet Wonderryck Twente
Oldenzaalsestraat 39
7591 GL Denekamp

Wanneer?

12.00-17.00 uur

Prijs: Alle activiteiten zijn gratis op vertoon van je entreekaartje: kinderen € 5,00 volwassenen € 9,50

- Gratis toegang met Museumkaart

Provincie

Mede-organisator(en)