Veluwse versieringen – ‘Geheimen uit Gelderse bodem’: speedlezing en signeersessie

  • Binnen
  • Opening
  • Presentatie
  • Lezing

Kom tijdens de Nationale Archeologiedagen sieraden van de Oost-Veluwe ontdekken! De Gelderse bodem heeft al vele geheimen prijsgegeven. Dit najaar besteedt CODA Apeldoorn hier aandacht aan met haar tentoonstelling over 10.000 jaar archeologische sieraden uit Gelderland en bezoekt auteur Sigrid van Roode, auteur van het boek 'Geheimen uit Gelderse bodem' ook Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe. Op zaterdag 11.30 zal zij gratis een minilezing en signeersessie houden van haar boek in Epe. Daarna vindt deze signeersessie plaats op andere deelnemende locaties.

Tijdens het weekend van de Nationale Archeologiedagen, op zaterdag 12 en zondag 13 oktober, staan op vijf locaties de Veluwse versieringen centraal en kun je zelf aan de slag met het maken van een sieraad. Op elke plek is iets te ontdekken! Zo maak je in CODA Museum (Apeldoorn) een nieuw sieraad van papier, ga je in bij Villa Jacoba (Heerde) experimenteren met leem en maak je in museum Hagendoorns Plaatse (Epe) sieraden van zilverdraad. Bij kasteel Cannenburch in Vaassen staat een middeleeuwse rolzegel centraal en op het Leesten bij Ugchelen kom je de bronssmid tegen van de Bronsschat van Bruggelen. Vereeuwig jezelf overal digitaal met de sieraden en maak je eigen ketting ook echt compleet door in het weekend langs de verschillende locaties te gaan.

Daarnaast kan mag je onder begeleiding van de archeoloog aan de slag om jouw archeologiediploma te halen bij de zandbak. Ook kan je aan de scherventafel bezig om vondsten in elkaar te zetten of een gratis sieraad aan de hand van een archeologische vondst maken. Bezoek vooral ook op het thema aansluitende tentoonstelling Kamper zilver tegen betaling of gratis op vertoon van een museumjaarkaart.

De Nationale Archeologiedagen op de Oost-Veluwe is een samenwerking tussen de Archeologische Werkgroep Apeldoorn (onderdeel van AWN18), CODA Apeldoorn, Heerder Historisch Museum, Geldersch Landschap & Kasteelen - kasteel Cannenburch, Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging - afdeling geologie Epe-Heerde, het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse en de gemeenten Apeldoorn, Epe en Heerde.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Geen specifieke periode
Organisator Logo Veluws Museum Hagedoorns Plaatse
Telefoon: 0653230238
Website

Locatie Veluws Museum Hagedoorns Plaatse
Ledderweg 11
8161SZ Epe

Wanneer?

Zaterdag en zondag: 11.30 tot 17.00

- Toegang gratis

Provincie