Veluwse versieringen – Graven als een archeoloog!

  • Voor kinderen
  • Buiten
  • Spel
  • Workshop

Kom tijdens de Nationale Archeologiedagen sieraden van de Oost-Veluwe ontdekken! Kom jij gravend leren wat een archeoloog doet? Bij de zandbak legt de archeoloog je uit hoe je een opgraving doet. Daarna mag je onder begeleiding van de archeoloog aan de slag om jouw archeologiediploma te halen. Ook kan je je op Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe een gratis bandje ophalen om op het museum en bij onderstaande Oost-Veluwse deelnemers je eigen sieraad bij elkaar te sprokkelen!

Andere gratis activiteiten zijn het verzamelen en maken van een sieraad over meerdere deelnemende locaties en de scherventafel om vondsten in elkaar te zetten. Bezoek vooral ook op het thema aansluitende tentoonstelling Kamper zilver tegen betaling of gratis op vertoon van een museumjaarkaart.
Ook vindt op zaterdag 12 oktober een speciale boekenlezing en signeersessie plaats om 11.30 van Sigrid van Roode, auteur van het boek ‘Geheimen uit Gelderse bodem’. Daarna vindt deze signeersessie plaats op andere deelnemende locaties.

De Nationale Archeologiedagen op de Oost-Veluwe is een samenwerking tussen de Archeologische Werkgroep Apeldoorn (onderdeel van AWN18), CODA Apeldoorn, Heerder Historisch Museum, Geldersch Landschap & Kasteelen - kasteel Cannenburch, Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging - afdeling geologie Epe-Heerde, het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse en de gemeenten Apeldoorn, Epe en Heerde.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Geen specifieke periode
Organisator Logo Veluws Museum Hagedoorns Plaatse
Telefoon: 0653230238
Website

Locatie Veluws Museum Hagedoorns Plaatse
Ledderweg 11
8161SZ Epe

Wanneer?

Zaterdag en zondag: 11.30 tot 17.00

- Toegang gratis

Provincie