Hildes Tour door de nieuwe tentoonstelling

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Rondleiding
  • Speurtocht

Krijg als een van de eerste een rondleiding in onze net geopende tijdelijke tentoonstelling!

Deze tentoonstelling belicht dat er vanaf het jaar 900 heel veel kastelen in Noord-Holland zijn gebouwd. In de late Middeleeuwen (vanaf ongeveer 1250) zijn veel van die kastelen vernietigd in oorlogen die gericht waren tegen de macht van de adel. Veel van die zwaar beschadigde kastelen zijn in de eeuwen erna helemaal uit het landschap verdwenen.

In de tentoonstelling zullen vier verdwenen kastelen centraal staan die ooit in de nabijheid van Castricum en Alkmaar stonden. Dit zullen zijn Oud Haerlem in Heemskerk, De Woontoren die in Beverwijk heeft gestaan, de kastelen Nieuwburg en Middelburg nabij Alkmaar en Nuwendoorn in Krabbendam. Ridders van die vier kastelen spelen een rol en zij komen in filmpjes op Ipads aan het woord. Er worden fraaie vondsten van die kastelen getoond.

Er wordt veel aandacht gegeven aan uitleg hoe vandaag de dag archeologen de restanten van verdwenen kastelen opsporen. Nabij Alkmaar en in West-Friesland loopt een onderzoeksproject waarbij veel spectaculaire en zelfs onverwachte bevindingen worden gedaan. Dit onderzoek krijgt een plaats in de tentoonstelling.

Ook is er een speciale speurtocht door de tentoonstelling! Of vind met een professionele detector de juiste munt!

Periode(s)
  • Middeleeuwen
Organisator Logo Huis van Hilde
Telefoon: 023-514 32 47

Locatie Huis van Hilde
Westerplein 6
1901 NA Castricum

Wanneer?

za en zo om 14.00 uur

- Toegang gratis

Provincie