Leiden Underground

  • Rondleiding
  • Wandeling

Tijdens de archeologiedagen dalen we underground af in de oude kelders en in de archeologie van Leiden. Eenmaal onder de grond wordt het rijke verleden van Leiden verteld. Daarbij worden echte archeologische vondsten getoond die de bezoekers mogen vast houden. Zo krijgt iedereen de kans om het verleden te beleven en zich in het oude Leiden te begeven.

Onder begeleiding van een echte archeoloog word je meegenomen door het centrum van Leiden. Op verschillende plekken wordt er afgedaald in oude kelders die stammen uit de 14e en 15e eeuw. Hier wordt verteld hoe Leiden is ontstaan en hoe we hier achter zijn gekomen. Dit verhaal wordt rijkelijk geïllustreerd met oude kaarten en reconstructies. Daarbij worden uit de verschillende tijdsperiodes van Leiden authentieke archeologische vondsten getoond. Dit zal niet zijn zoals in een museum, bezoekers mogen de vondsten echt vast pakken, onderzoeken en ervaren. Na de tocht zal iedereen anders naar Leiden kijken en beseffen dat je in het centrum op 2 meter archeologie en geschiedenis loopt.

Let op: de wandeling op woensdag is in het Nederlands en de wandeling op vrijdag is in het Engels. Je kunt je aanmelden via https://www.oudheidsfabriek.nl/kalender/.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Middeleeuwen
Organisator Logo De Oudheidsfabriek
Telefoon: 06-57991409
Website

Locatie De Burcht
Van der Sterrepad 5
2312 EK Leiden

Wanneer?

Woensdag van 15:00 tot 17:00 en vrijdag van 13:00 tot 15:00

Prijs: €10,- per persoon

Provincie