Nurdius Maximus DOE-EXPO

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Buiten
  • Spel
  • Tentoonstelling

Wat deden die Romeinen nou eigenlijk allemaal? Ontdek het in de Romeinse kindertentoonstelling ‘Nurdius Maximus DOE-EXPO’ in het Waterliniemuseum. Hoofdpersoon is een slungelige Romeinse jongen die zéker weet dat hij later een grote held gaat worden. Helaas wil dat nog niet echt lukken…

Stap tijdens de Nationale Archeologiedagen in de wereld van de Romeinen en beleef alle spannende en hilarische avonturen van Nurdius Maximus in het echt!

De tentoonstelling Nurdius Maximus DOE-EXPO is nog tot 28 oktober 2019 te bezoeken, tijdens de openingstijden van het Waterliniemuseum. Op 12 en 13 oktober wordt op Fort bij Vechten een speciaal evenement georganiseerd, 'Vormgevers in Hout'. Tijdens dat weekend koop je een kaartje voor het evenement Vormgevers in Hout. Met dit kaartje krijg je ook toegang tot het Waterliniemuseum en de tijdelijke tentoonstellingen.

Het Waterliniemuseum is gelegen in de bomvrije kazerne van Fort bij Vechten in Bunnik (Utrecht). In dit museum, op de kruising van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Romeinse Limes, wordt veel verteld over de werking van de waterlinie en over de Romeinen die zich bewogen op deze belangrijke historische plek. Naast de tijdelijke kindertentoonstelling is er ook een vaste Romeinententoonstelling, waar onder andere opgravingen uit het Romeinse castellum Fectio (gelegen naast Fort bij Vechten) te zien zijn.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Waterliniemuseum Fort bij Vechten
Telefoon: 0306565285
Website

Locatie Waterliniemuseum Fort bij Vechten
Achterdijk 12
3981 HB Bunnik

Wanneer?

Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Prijs: Toegangsprijs museum: €9,50 volwassenen, €6,- kind (5 t/m 12 jaar), gratis voor kinderen t/m 4 jaar. Tijdens Vormgevers in Hout (12 en 13 oktober) is een toegangsbewijs €12,50 voor volwassenen en €6,- voor kinderen. Dat weekend is de museumkaart niet geldig.

- Gratis toegang met Museumkaart

Provincie