Op zoek naar Cultuurhistorische- en Archeologische geheimen van de Kaapse Bossen

  • Buiten
  • Wandeling

Iedereen kent de Utrechtse Heuvelrug als een uitgestrekt bosgebied waar je plezierig kunt wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden, maar dat er in de bossen ook archeologische en historische overblijfselen te zien zijn, is veel minder bekend.

Er valt veel te zien, zoals prehistorische grafheuvels, smeltwaterdalen uit de ijstijden, oude wegen en kerkenpaden, karresporen, bos- en akkerwallen, gronden van prehistorische raatakkers (zgn. celtic fields) en nog meer! Iedere periode en gebruik heeft hier in de afgelopen eeuwen z’n sporen achter gelaten. Onder deskundige leiding van drie gespecialiseerde gidsen wil Natuurmonumenten u hier tijden de Nationale Archeologiedagen kennis mee laten maken.

Praktische info:
De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en start vanaf Parkeerplaats Groene Entree Kaapse Bossen. Het wordt aangeraden wandelschoenen te dragen. Gezien onderwerp, duur van de excursie en geaccidenteerd terrein: minder geschikt voor jonge kinderen en mensen slecht ter been. Deelname is in volgorde van aanmelding. De groepsgrootte is max. 45 deelnemers, bij overschrijving wordt er een nieuwe groep geformeerd en een nieuwe datum geprikt. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving.

Aanmelding en vragen: bij de gids van Natuurmonumenten Rien Thomassen ( r.thomassen2011@gmail.com).

Periode(s)
  • Geen specifieke periode
Organisator Logo Gemeente Utrechtse Heuvelrug
Telefoon: 0627524947

Locatie Parkeerplaats Groene Entree Kaapse Bossen
Leersumsestraatweg 0
3941 MN Doorn

Wanneer?

start 13:30 uur

Prijs: €5,00 contant ter plekke te betalen

Provincie

Mede-organisator(en)