Opening 8ste landschapskunstwerk LandArt

  • Voor kinderen
  • Buiten
  • Opening
  • Open opgraving

Op zaterdag 12 oktober 2019 vanaf 14.00 uur wordt in Dronten het achtste landschapskunstwerk van Flevoland toegankelijk voor publiek: Riff, PD #18245 van kunstenaar Bob Gramsma. Riff, PD#18245 is gecreëerd ter gelegenheid van 100 jaar Zuiderzeewet. Flevoland krijgt met dit kunstwerk een blijvende herinnering aan haar ontstaansgeschiedenis.

Net als de polder is het kunstwerk in meerdere fases ontstaan. Op een ingenieuze constructie van heipalen, poeren en stalen structuren is een heuvel gestort van 15000 kubieke meter landbouw- en Zuiderzeegrond. Hierin is een grote holte gegraven, die is bekleed met een laag spuitbeton en daarna voorzien van een betonnen dak en trap. Daarna is het monumentale afgietsel ontgraven en de aarde weer terug in het landschap verwerkt. Als een opgegraven archeologische vondst herinnert het monument aan de bijzondere geologie en de ontstaansgeschiedenis van Flevoland. Riff, PD#18245 is een afdruk van Gramsma’s gegraven spoor in de Flevogrond en weerspiegelt daarmee onder meer de ontginning en kunstmatigheid van de polder.

Vanaf 13.30 uur bent u welkom bij Beachclub NU, het openingsprogramma begint om 14.00 uur. Naar verwachting is de officiële opening om 16.00 uur afgelopen.

Voor kinderen is er de kinderworkshop 'Riff ‘m zelf': deze jonge landschapskunstenaars-in-spé maken in stappen een eigen gipsen object, door middel van een vergelijkbaar maakproces als het kunstwerk. Scroll naar beneden voor deze activiteit.

Zie ook www.landartflevoland.nl voor het programma.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Land Art Flevoland
Telefoon: 0628342033
Website

Locatie Land Art Flevoland
Op het perceel tussen de Spijkweg en de Bremerbergdijk, gemeente Dronten. (navigeer naar: Bremerbergdijk 10, 8256 RD Biddinghuizen)
8256 RD Biddinghuizen

Wanneer?

14.00-16.00 uur

- Toegang gratis

Provincie