Opgraving bijzondere waterput in Park Lingezegen

  • Voor kinderen
  • Buiten
  • Open opgraving
  • Wandeling

Op 12 oktober aanstaande organiseert Park Lingezegen voor de derde keer op rij een speciaal event tijdens de Nationale Archeologiedagen! Na de Merovingische kralenprocessie van 2017 en de publieksopgraving van 2018, zal dit jaar een kleine opgraving worden uitgevoerd van een bijzondere waterput uit de 17e of 18e eeuw. Bijzonder, omdat we nog niet weten hoe deze put precies in verband staat met vondsten uit de directe omgeving, maar ook bijzonder omdat het Park de put graag wil opnemen in de plaatselijke erfgoedbeleving: binnenkort wordt hier een brug geopend die van het Notenlaantje over weg en spoor voert, waarvoor de put natuurlijk prachtige inspiratie biedt!

Tijdens de opgraving op 12 oktober, die door vrijwilligers onder leiding van Greenhouse Advies zal worden uitgevoerd, zijn onder andere de archeologen van Rubicon Erfgoed aanwezig om bezoekers meer te vertellen over de vondst van de put, de plannen voor de inrichting van de omgeving en archeologie in Park Lingezegen. Daarnaast is de ontvangstlocatie de ideale plek om de onlangs gerealiseerde archeoroutes te gaan wandelen, zodat men zelf op ontdekkingstocht kan gaan langs de archeologische wonderen van Park Lingezegen.

Zien we u tijdens de Nationale Archeologiedagen? U bent van harte welkom tijdens de opgraving van de waterput tussen 10.00-15.00 uur achter het erf aan Rijksweg Noord 123 te Elst. Voorafgaand aan de opgraving en daarna kunt u natuurlijk naar hartelust wandelen over onze archeoroutes!

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Moderne Tijd
Organisator Logo Park Lingezegen
Telefoon: 0880109333
Website

Locatie Park Lingezegen
Rijksweg Noord 123
6661 KE Elst

Wanneer?

10:00 tot 15:00 uur

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)