Opgraving Boukoul – Zo oud als de weg naar Rome

  • Voor kinderen
  • Buiten
  • Open opgraving

Leiden alle wegen naar Rome? Samen met amateurarcheologen van Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal voert Econsultancy archeologisch onderzoek uit naar een mogelijk Romeinse weg in Boukoul Roermond.

Aansluitend op de Romeinse weg Via Traiana (Heerlen-Xanten) in Swalmen is een dwarsweg gevonden richting Duitsland. In de weken voorafgaand aan de Nationale Archeologiedagen en op de Nationale Archeologiedagen zelf wordt er door leden van de werkgroep archeologie van de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal samen met Econsultancy een onderzoek uitgevoerd om de opbouw van de weg te bestuderen en te kijken of het wel een Romeinse weg is. Ook worden er verschillende onderzoekstechnieken uitgeprobeerd, zoals boren en zeven, om te kijken welke technieken de meeste meerwaarde opleveren om Romeinse wegen op te sporen. Aan het publiek wordt tijdens de open dag uitgelegd hoe archeologie in zijn werk gaat en de eerste resultaten gepresenteerd. Voor iedereen een unieke mogelijkheid om kennis te maken met technieken, die tegenwoordig bij archeologisch onderzoek worden toegepast.

De rondleiding is onderdeel van de fietstocht door de directe omgeving, georganiseerd door Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal. Scroll naar beneden voor deze activiteit.

Startpunt van de fietstocht is café De Bos aan de Bosstraat in Swalmen. Hier is ook ruime parkeergelegenheid.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Econsultancy
Telefoon: 06-36252021
Website

Locatie Café De Bos
Bosstraat 115
6071 PX Swalmen

Wanneer?

Het vertrek is op beide dagen om 13.30. De fietstocht met rondleiding op het onderzoeksterrein duurt ca 2 uur.

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)