Romeins feest op de Maashorst

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Buiten
  • Archeologiefestival
  • Spel

Wil je weten hoe de Romeinen leefden en waar ze leefden? Kom dan een kijkje nemen tijdens de Archeologiedagen op het Romeinse feest op natuurcentrum de Maashorst. Wie maken de geschiedenis zichtbaar en hoe komen we aan al deze kennis? Dat gaan we aan de archeologen van de werkgroep archeologie Uden vragen op deze bijzondere dag! Voor €2,00 koop je aan de balie van Natuurcentrum De Maashorst een zakje met Romeinse munten, want de Romeinen brachten het gebruik van munten in ons land. Met deze munten kun je allerlei leuke dingen doen, maken en proeven!

Op het Romeins feest is van alles te doen voor kinderen. Zo kun je potten bakken, Romeinse hapjes proeven, jezelf verkleden als een Romein, armbandjes maken van oerkralen als been en klei, meedoen aan een archeologische zoektocht naar scherven en eten en luisteren naar Keltische harpmuziek, die live gespeeld wordt op een echte Keltische harp. Om 12:00 en om 14:00 kun je met vrijwilligers van de werkgroep archeologie Uden gaan veldlopen op een Slabroekse akker. Met detectoren gaan we op zoek naar mooie vondsten. Breng gerust je eigen detector mee.

In de herfstvakantie van 13 t/m 20 oktober 2019 vieren we Oerfestival De Maashorst. Zondag 13 oktober is de start van alle activiteiten met dagelijkse oerevents en -activiteiten vol natuur, cultuurhistorie, archeologie en verlekker eten. Haal jij deze herfstvakantie de oermens in je naar boven?

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Werkgroep Archeologie, Heemkundekring Uden
Telefoon: 06 57 012830

Locatie Natuurcentrum de Maashorst
Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode

Wanneer?

11.00 tot 16.00 uur

Prijs: Gratis Toegang en € 2,00 deelname activiteiten

Provincie

Mede-organisator(en)