Romeinse middag in de Romeinse tuin

  • Buiten
  • Open dag
  • Spel
  • Workshop

Voor kinderen en volwassenen wordt de DAG van de Arnhemse geschiedenis een middag van beleven en ervaren hoe Bataven en Romeinen in de omgeving van Arnhem leefden.

Arnhem-zuid is dan misschien pas 60 jaar oud maar heeft wel degelijk de nodige geschiedenis, kom hiermee kennismaken op zondag 13 oktober tussen 12.00 en 16.30 uur. Kom (met de fiets) naar wijkpark “De Steenen Camer”.

In en rond de Romeinse Tuin zijn er rondleidingen. Bataven vertellen leuke verhalen over de aanwezige groente-, fruit- en kruidenplanten. Heel veel gewassen zijn door de Romeinen 2000 jaar geleden hier in Nederland geïntroduceerd. Ook wordt uitgelegd waarom juist bepaalde hedendaagse gewassen niet in deze tuin staan.

Ontmoet en fotografeer Bataafse en Romeinse figuranten, proef van Romeinse kip-groentesoep (niet gratis) en andere Romeinse hapjes. Bezoek de informatiekramen en kom alles te weten over de Limes; de grens van het Romeinse Rijk.

Voor de kinderen zijn er o.a. Romeinse bord- en straatspelen, Romeins servies of sieraden maken, verkleed in Romeinse kleding een selfie maken met een echte Romeinse soldaat. Verder kunnen ze hun archeologische kennis testen en, samen met Baroen, ervaren hoe een Romeinse soldaat werd getraind.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Romeinse Tuin
Telefoon: 0643747713
Website

Locatie Romeinse Tuin
Hannesstraatje 2a
6843 NV Arnhem

Wanneer?

12.00 - 16.30 uur

- Toegang gratis

Provincie