Speurtocht naar Hoeksche Waards Verleden

  • Voor kinderen
  • Buiten
  • Speurtocht
  • Workshop

SPEURTOCHT NAAR HOEKSCHE WAARDS VERLEDEN – een uniek archeologisch project

Nog nooit eerder is er op grote schaal en met enorme volharding zo’n intensief onderzoek gedaan als het ‘bigbag-project’ van SOB-research, Instituut voor Archeologisch en Aardkundig Onderzoek en Stichting Archeologie Hoeksche Waard (SAH).

In 2015 werd er in Strijen een nieuwe hemelwaterafvoer aangelegd in de Kerkstraat. Daarvoor werd door SOB research archeologisch onderzoek gedaan. In een afvallaag werd veel 15e eeuws materiaal aangetroffen, maar er was geen tijd om dit ter plekke te onderzoeken. Jeroen Ras, de archeoloog, liet 28 bigbags aanrukken en die werden, per segment, met aarde gevuld. Vanaf dat moment zijn er talloze vrijwilligers bezig geweest om de aarde minutieus uit te pluizen, met verrassende vondsten: een insigne van een bedevaartganger naar Santiago di Compostella, een tinnen lepelsteel, maar ook zakken vol leer en botten van geslachte dieren. Van de 28 zakken zijn er in drie jaar tijd 17 doorzocht…. nog ‘maar’ 11 te gaan!

Tijdens de archeologiedagen kunnen belangstellenden onder begeleiding mee zoeken naar sporen uit het middeleeuwse verleden van Strijen.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Meer van deze organisator
Periode(s)
  • Middeleeuwen
Organisator Logo Stichting Archeologie Hoeksche Waard
Telefoon: 0624812400
Website

Locatie Museum Hoeksche Waard, locatie Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord

Wanneer?

zaterdag 10:00 - 17:00 uur / zondag 13:00 - 16:00

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)