Tussen scherf en schat in Voerendaal

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Spreekuur

Heb jij een schat gevonden?

Het Limburgs Museum vertelt tijdens de Nationale Archeologiedagen op locatie in Voerendaal het verhaal van Villa Voerendaal.

Het Limburgs Museum is een groot wetenschappelijk onderzoek gestart naar de resten van de Romeinse villa Voerendaal-Ten Hove. Het is een archeologische schatkist die nooit eerder werd geopend. Al sinds de 19e eeuw worden er opgravingen verricht op het terrein, maar die onderzoeken zijn nooit eerder in samenhang bestudeerd. Pas met dit onderzoek kan eindelijk het verhaal van dat enorme Romeinse complex worden verteld.

Een team specialisten gaat met de kennis van nu naar de opgraving en de vondsten van toen kijken. Zo hopen we nog meer te weten te komen over Villa Voerendaal. Want we kennen slechts een deel van het verhaal.

De onderzoekers zijn daarom op zoek naar tastbare herinneringen van gewone Limburgers aan de villa en omgeving. Zijn er foto’s, zijn er verhalen, zijn er voorwerpen die gevonden zijn? Wie iets heeft, kan het tonen aan de archeologen tijdens ‘Tussen Scherf en Schat’ op zaterdag 12 oktober in bibliotheek Voerendaal. Iedereen kan vondsten uit zijn eigen achtertuin – uit Voerendaal of van verder weg – laten beoordelen door een team van archeologische specialisten. In Bibliotheek Voerendaal zitten deze dag van 10:00 tot 16:00 uur deskundigen klaar, die hun licht laten schijnen over jouw vondsten. Het kan dat ene vreemde ding zijn dat je zelf in je tuin tegenkwam, of die bijzondere munt die je als amateurarcheoloog ergens in een wei hebt gevonden. Elke bezoeker mag maximaal 10 voorwerpen laten beoordelen.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Geen specifieke periode
Organisator Logo Limburgs Museum
Telefoon: +31773522112
Website

Locatie Bibliotheek Voerendaal
Furenthela 17
6367 TL Voerendaal

Wanneer?

Van 10:00 tot 16:00 uur

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)