Van zomer naar winter in NIGRVM PVLLVM

  • Binnen
  • Buiten
  • Rondleiding
  • Tentoonstelling
  • Wandeling

De laatste zomerzon verlaat de Neder Germaanse Limes en de winter nadert. In het castellum NIGRVUM PVLLVM voelt men de seizoenswisseling ook en worden voorbereidingen getroffen voor de 'donkere dagen'.

Op zaterdag 12 oktober, tijdens de Nationale Archeologiedagen, is deze seizoenswisseling mee te maken in Limesbezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam. Het Genootschap NIGRVM PVLLVM geeft die dag acte de préséance voor rondleidingen en het seizoensovergangsritueel.

Op deze dag wordt (doorlopend) een film vertoond met unieke beelden over de opgraving van het castellum en de wereldberoemde Zwammerdamschepen jaren 1969 – 1974 en het bezoek van koningin Juliana. Je kunt mee met rondleidingen door het Limesbezoekerscentrum (met topvondsten) en de Castellumtuin. Aan het einde van de dag wordt het zomerseizoen afgesloten met het officieel strijken van de vlag bij het castellum. Het castellum wordt weer een winterkamp.

Na afloop van het ritueel is er voor iedereen Glühwein en Romeinse oliebolletjes (globi), want het winterseizoen in NIGRVM PVLLVM is begonnen.

Je bent van harte welkom op deze bijzondere dag, voor een gezellig programma voor jong en oud.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo 1Arch / Hazenberg Archeologie
Telefoon: +316535896937

Locatie Landgoed Hooge Burch, Grand café De Haven/ Limesbezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM
Spoorlaan 19
2471 PB Zwammerdam

Wanneer?

12.00 tot 19.00 uur

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)