Vitalis – Een Romeins-Bataafs theaterspektakel in Arnhem

  • Voor kinderen
  • Buiten
  • Theater & Muziek

Zondag 13 oktober vindt in Arnhem-Zuid een uniek theaterspektakel plaats. Tientallen Romeinse en Bataafse soldaten gaan de strijd aan op de plek waar 1950 jaar geleden de Bataafse Opstand plaatsvond.

Tijdens de Bataafse Opstand in 69 gingen vele Romeinse forten aan de noordgrens van het Romeinse rijk in vlammen op, zo ook het castellum van Meinerswijk. Tegen de achtergrond van de mythes en feiten rond de deze opstand wordt een unieke openluchttheatervoorstelling opgevoerd bij de Romeinse tuin in Meinerswijk, vlakbij het castellum en de limes.

Het verhaal
De voorstelling wordt gespeeld door Stichting Foeks - Spectaculair Historisch Verteltheater in samenwerking met zo’n 70 Romeinse en Bataafse re-enactors en figuranten. De voorstelling is gebaseerd op historische gebeurtenissen en archeologische vondsten en vertelt het verhaal van een moeder en haar twee zoons. Zoons die ieder hun eigen weg gaan. De één kiest voor de nieuwe Romeinse beschaving, de ander keert zich daar juist van af, hoe loopt dat af? En wat betekent dat voor het leven van de twee mannen? Wie van hen is uiteindelijk voorbestemd om de befaamde gladiator Vitalis te worden?

Ontmoet de Romeinen en Bataven
Naast de voorstelling kun je de hele middag (12.00-16.30 uur) een bezoek brengen aan het castellum en ontmoet je de Romeinen en Bataven nabij de Romeinse tuin. Ook zijn er allerlei Romeinse en archeologische activiteiten en is er een markt.

Gratis toegang
De voorstelling is gratis, maar alleen te bezoeken met een toegangskaart. Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus wacht niet te lang met reserveren. Kaarten reserveren kan via: rozet.nl/bataafseopstand

Voor meer informatie kijk op: www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo DAG van de Arnhemse Geschiedenis
Telefoon: 026-3576282
Website

Locatie Romeinse tuin in Arnhem-Zuid
Hannesstraatje 2a
6843NV Arnhem

Wanneer?

Eerste voorstelling: 12.30 - 13.15 uur, tweede voorstelling 15.00 - 15.45 uur

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)