Volg een museumles ‘archeologie en restaureren’

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Rondleiding
  • Workshop

Ontdek alles over archeologen en restauratoren!

Tijdens de Nationale Archeologiedagen heb je de kans om, samen met je ouders, een les te volgen die normaal alleen wordt gegeven aan schoolklassen. Je leert in deze les alles over het werk van archeologen en restauratoren. Vondsten belanden onder meer in het Limburgs Museum. Daar wordt het verhaal verteld over de gebruikers: rendierjagers, Romeinen, middeleeuwers en 21ste-eeuwers. De museumdocent leidt de kinderen rond. Een beerput herbergt een schat aan informatie. Je ontdekt welke mensen er gewoond hebben en wat ze aten. In het tweede deel gaan kinderen zelf middeleeuwse scherven restaureren. Zo ontstaat een kookpot met pootjes en een vreemd handvat, blijkt de kruik een Spafles te zijn en is de bruine schaal een pispot.

De museumles is geschikt voor kinderen tussen ongeveer 7 en 13 jaar oud en kan samen met ouders gevolgd worden. Voor de groep geldt een maximum van 20 personen. De les duurt ruim een uur en wordt gegeven op zaterdag 12 oktober 2019 om 11:30 uur.

Aan deelname zijn (buiten de entreeprijs voor het Limburgs Museum) geen extra kosten verbonden, maar je moet je wel even aanmelden. Stuur daarvoor een mailtje naar media@limburgsmuseum.nl. Laat ons daarin weten met hoeveel kinderen en volwassenen je wilt deelnemen.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Geen specifieke periode
Organisator Logo Limburgs Museum
Telefoon: +31773522112
Website

Locatie Limburgs Museum
Keulsepoort, 5
5911 BX Venlo

Wanneer?

zaterdag 12 oktober 2019 om 11:30 uur

Prijs: Activiteit inbegrepen bij entreeprijzen (€ 12,50 volw. / € 8,- jeugd)

- Gratis toegang met Museumkaart

Provincie