ArcheoAcademy: Prehistorische landschappen van Gelderland

  • Binnen
  • Presentatie
  • Lezing

De ArcheoAcademy
De ArcheoHotspot Arnhem organiseert vier keer per jaar een speciale lezing over Arnhemse en Gelderse archeologische onderwerpen vanuit de ArcheoAcademy. Deze lezingen zijn voor een breed publiek interessant en makkelijk online te volgen! Op donderdag 17 juni is de 2e lezing online bij te wonen. Deze lezing wordt verzorgd door universitair docent landschapsarcheologie aan de Wageningen Universiteit Dr. Roy van Beek met als onderwerp: 'Prehistorische landschappen van Gelderland’.

De lezing zal live uitgezonden worden vanuit Erfgoedcentrum Rozet in Arnhem.

Prehistorische landschappen van Gelderland
Gelderland is landschappelijk één van de meest gevarieerde provincies van Nederland. In de prehistorie was dat niet anders. Het rivierengebied, de Veluwe en de Achterhoek hadden elk een eigen karakter. Dat kwam niet alleen tot stand door verschillen in het fysieke landschap, maar ook door de manier waarop de bewoners hun leefwereld inrichtten. Daarnaast was het Gelderse landschap in de prehistorie uiterst dynamisch, als gevolg van een combinatie van klimaatsverandering en menselijke bestaanseconomie. In deze presentatie wordt een overzichtsbeeld gegeven van deze dynamiek en diversiteit, en hoe deze patronen ontrafeld kunnen worden door gegevens uit verschillende wetenschapsvelden te combineren.

Klik hier voor de link naar de livestream!

Wil je op de hoogte blijven van activiteiten van de ArcheoHotspot en ArcheoAcademy? Stuur dan een mail naar archeohotspot@rozet.nl

Periode(s)
  • Steentijd
  • Bronstijd
  • Ijzertijd
Organisator Logo Erfgoedcentrum Rozet
Telefoon: 0263543161
Website

Locatie Erfgoedcentrum Rozet
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem

Wanneer?

Donderdag 17 juni van 14:00-14:30

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)