Archeologietour Verborgen Vesting

  • Binnen
  • Rondleiding

De vesting Bergen op Zoom was het meesterwerk van vestingbouwer Menno van Coehoorn. Daarmee stond Bergen op Zoom bekend als een onneembare stad. Tot 1747….

Vanwege de Nationale Archeologiedagen organiseert Stichting In Den Scherminckel op zaterdag 19 juni en zondag 20 juni Archeologietours in de verborgen Vesting.

Tijdens deze unieke Archeologietour vertelt de archeologievrijwilliger van Stichting In den Scherminckel over de opgraving en het tot stand komen van de Verborgen Vesting, maar ook over andere – al dan niet opgegraven - vestingwerken in Bergen op Zoom.

Hoor, zie en ervaar de val van de vesting Bergen op Zoom in 1747. Leer wat een vesting eigenlijk was en hoe deze werkte. Wat gebeurde er binnen een vesting en waarom ging het juist mis in 1747?

Aanmelden is verplicht via scherminckel@home.nl. Na aanmelding ontvangt u een betaalverzoek en een bewijs van inschrijving.

*De Verborgen Vesting is alleen via een trap toegankelijk en daardoor helaas niet goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn.

*Deze activiteit vindt plaats onder voorbehoud en met opvolging van alle dan geldende Covid-19 maatregelen. Aanmelding via scherminckel@home.nl is verplicht.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Middeleeuwen
  • Moderne Tijd
Organisator Logo Archeologisch Depot Bergen op Zoom
Telefoon: 0164682404
Website

Locatie Verborgen Vesting Bergen op Zoom
Hof van Asselbergs 39a
4611BJ Bergen op Zoom

Wanneer?

Op beide dagen meerdere starttijden

Prijs: €8,- volwassenen, €4,- kind t/m 12 jr

Provincie