Archeologische fietstocht rond Epse

  • Buiten
  • Fietstocht

In het gebied rond Epse wonen al sinds de laatste ijstijd mensen. Sporen van deze bewoning zijn aangetroffen tijdens opgravingen die vanwege de aanleg van nieuw industriegebied en een woonwijk hebben plaatsgevonden. Sinds de middeleeuwen is het gebied rond Epse als grens tussen Gelre-Oversticht-Overijssel/Zutphen-Deventer intensief gebruikt en bewoond geweest. Ook dat heeft zijn sporen nagelaten. Het landschap is voortdurend veranderd waardoor er soms nog maar weinig te zien van het (pre-)historische landschap. Toch is nog wel voor te stellen waar en hoe mensen hier hebben geleefd.

Tijdens een 2 uur durende fietstocht nemen de gidsen u aan de hand van verhalen mee op een reis door de tijd!

De fietstocht start op zaterdag 19 juni en zondag 20 juni om 10.30 uur in het centrum van Epse bij de parkeerplaats bij Het Wilgert.

Deelname aan de fietstocht is gratis. Omdat er helaas maar plek is voor maximaal 15 deelnemers per dag, is aanmelden noodzakelijk. Aanmelden kan via een e-mail naar d.jacques@planet.nl. U krijgt voorafgaand aan de fietstocht via de mail ook achtergrondinformatie toegestuurd.

Vanzelfsprekend verzoeken wij u zich tijdens deze activiteit aan de geldende Coronamaatregelen te houden!

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator WerkgroepArcheologie Gorssel-Eefde-Almen / AWN18
Telefoon: 0651088073

Locatie Epse en Epse Noord (door de Wg Archeologie Gorssel-Eefde-Almen)
het Pessink, parkeerterrein voormalige restaurant de Rozentuin, bij de start: afslag Dortherweg – Lochemseweg (naast stoplichten N339-N348)
7214 DH Epse

Wanneer?

zaterdag en zondag start om 10.30

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)