Bezoek een echte opgraving bij Serooskerke: op zoek naar resten van meer dan 2000 jaar geleden

  • Buiten
  • Rondleiding
  • Spreekuur
  • Open opgraving

Serooskerke (Walcheren) was in de ijzertijd al populair. Mensen zijn hier 2000 jaar geleden al druk geweest met wonen en leven. Dat hebben verschillende opgravingen laten zien. Nu is er weer een opgraving bezig bij Serooskerke. En weer is het raak en ook spannend. Veel vondsten uit eerdere proefputten zeggen: "Er moeten hier mensen hebben gewoond, maar waar dan?" En daar zijn we nu precies naar op zoek.

Op 18 en 19 juni zijn jullie welkom om kennis te maken met deze zoektocht: Hoe gaan we te werk? Waarom zoeken we hier en niet daar? Wat vertellen ons de vondsten? Wat vertelt ons de bodem? We leggen het allemaal graag aan jullie uit!

Speciale activiteit "Is het interessant of is het oude meuk?":
Op vrijdag 18 juni is Jurgen van der Klooster van PAN (Portable Antiquities Netherlands) ook aanwezig. Hij is specialist en weet veel van verschillende soorten vondsten. Misschien heeft u in uw tuin een leuk en mogelijk heel oud object gevonden. Een vondst, waarvan u al lang afvraagt wat het is. Neem dan vooral uw vondst mee. En wie weet heeft Jurgen antwoord op uw vraag. Op zaterdag 19 juni is Jurgen er niet, maar neemt u gerust uw vondst mee. Wellicht weten de aanwezige archeologen ook iets te zeggen over de vondst.

Daarnaast is er op vrijdag ook extra informatie te krijgen over het Unesco Geopark Scheldedelta. Dit is een groot internationaal project waarbij we onze regio nog meer in de spotlights kunnen zetten.

Let op: aanmelden is verplicht!
Helaas hebben we te maken met een coronacrisis. We leiden daarom steeds rond in kleine groepjes. Daarvoor hebben we een overzicht van het bezoek nodig.
We vragen u daarom om zich aan te melden. Dat kan bij Bernard Meijlink: bhfm.meijlink@veere.nl.

Een rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Tussen 10.00 en 16.00uur starten we elk uur in een aantal groepjes een rondleiding. Geeft u daarom bij uw aanmelding enkele voorkeuren op van tijden, waarop u langs wilt komen. Dan krijgt u antwoord op welk uur u welkom bent. Tijdens uw bezoek vragen we u om steeds 1,5 meter van elkaar afstand te houden en de overige coronamaatregel in acht te nemen.

Tijdens de open dagen is ook museum Het oude Brandspuithuis aan de Torenstraat 30 in Serooskerke te bezoeken. Hier kunt u fraaie vondsten uit onder meer de ijzertijd zien.

Periode(s)
  • Ijzertijd
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Walcherse Archeologische Dienst
Telefoon: 06-52552925

Locatie Serooskerke (Walcheren Zeeland)
Poortstraat
4353 BH Serooskerke

Wanneer?

van 10:00 uur tot 16:00 uur

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)