Gat in de Gierstraat: een eeuwenlang verhaal tussen stadsbrand en sloop

  • Binnen
  • Tentoonstelling

In de tentoonstelling ‘Gat in de Gierstaat, een eeuwenlang verhaal tussen stadsbrand en sloop’ zijn archeologische en bouwhistorische vondsten te zien uit de Gierstraat. Ze vertellen een stukje van het levensverhaal van een winkel-woonhuis en zijn bewoners. Een verhaal dat begint bij de rampzalige stadsbrand in Haarlem in 1576 en doorgaat tot de sloop in 2017.

Haarlem is van oorsprong een middeleeuwse vestingstad. Maar wie nu door de binnenstad loopt, ziet weinig middeleeuwse bebouwing meer op straat terug: gevels uit de 19e en 20e eeuw overheersen. Maar klopt dat wel? Wie goed kijkt, ziet dat een paar kerken en het stadhuis nog zichtbare middeleeuwse elementen bevatten. En door onderzoek bij bouw, verbouw of sloop van panden in de binnenstad komen we steeds meer te weten, zo ook bij dit winkel-woonhuis aan de Gierstraat.

Kom meer te weten over de opgraving aan de Gierstraat en over de dynamische ontwikkeling van de stad Haarlem en bezoek de tentoonstelling tijdens de Nationale Archeologiedagen!

Meer informatie en de geldende coronamaatregelen voor het bezoek aan het museum: zie de website.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Moderne Tijd
Organisator Logo Archeologisch Museum Haarlem
Telefoon: (023) 542 08 88

Locatie Archeologisch Museum Haarlem
Grote Markt 18K
2011 RD Haarlem

Wanneer?

Van 13:00 tot 17:00

- Toegang gratis

Provincie