Het Pompeï van het Noorden

  • Binnen
  • Tentoonstelling

Nergens in Nederland zijn zoveel archeologische vondsten gedaan als bij de Ezinger wierde. Nergens komen we meer te weten over het wierdenlandschap en de vroegste bewoners van Groningen.

Tussen 1923 en 1934 werd een groot deel van de wierde van Ezinge onderzocht door het Groninger Instituut voor Archeologie van de Rijksuniversiteit Groningen. De opgravingen onder leiding van Albert van Giffen trokken nationaal en internationaal veel aandacht. In de vaste collectie van het museum worden archeologische vondsten uit deze regio getoond. Waaronder ook een spectaculaire vondst uit de direct ten zuiden van het museum gelegen wierde De Bouwerd, het dubbele paardengraf met hond. Verder is er aandacht voor het ontstaan van en leven in het terpen- en wierdenlandschap in Noord-Nederland.

In de tijdelijke expositie 'Hou(t) van bomen' zijn archeologische vondsten van hout, zoals schalen en wagenwielen te zien. In de presentatie van deze vondsten wordt kennis gedeeld over het gebruik van hout in deze periode. In een tijdbalk geven we de geschiedenis van bomen en hout in de regio weer.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Ijzertijd
  • Romeinse Tijd
  • Middeleeuwen
  • WO II
Organisator Logo Museum Wierdenland
Telefoon: 0594 621 524
Website

Locatie Museum Wierdenland
Van Swinderenweg 10
9891 AD Ezinge

Wanneer?

elke dag van 11:00 - 17:00

Prijs: Entree van het museum: €6,- volwassenen, €2,50 kinderen (tot 5 jr gratis) en studenten (op vertoon van studentenkaart)

- Gratis toegang met Museumkaart

Provincie