LGOG Podcast: Op pad door de Provincie met Marc Hermans

  • Digitale archeologie
  • Lezing

In Limburg bestaan er veel projecten en initiatieven die zich inzetten voor het behoud van het Limburgse Erfgoed en de Limburgse historie. Deze projecten delen, verbinden, en zorgen ervoor dat deze kennis voor toekomstige generaties bewaard blijft. Samen met het publiek willen de initiatiefnemers en medewerkers de geschiedenis van Limburg ontdekken. En laat dat nu net zijn, waar LGOG zich ook voor in zet.

In seizoen 2 van de LGOG Podcast nemen we u mee op een reis door Limburg, en wordt er gesproken met mensen die aan dit soort bijzondere projecten werken. Wie zijn deze mensen? Wat doen zij? Waarom zetten zij zich in voor het Limburgse erfgoed? Welke obstakels overwinnen zij? Hoe zien zij de toekomst van het Limburgse Erfgoed? En wat moet er nog gebeuren voor het behoud daarvan?

Speciaal voor de Nationale Archeologiedagen maakten we een aflevering met Marc Hermans. Marc zet zich in voor het behoud van de Romeinse historie in Zuid-Limburg. Hij gaat met geïnteresseerden op wandel- en fietstochten en probeert de historie die verstopt zit onder de grond zo naar boven te halen. In deze podcast vertelt hij over een bijzonder project dat gepland staat in 2022: een theaterfestival in de vergeten romeinse vallei in Bocholtz. Rondom Bocholtz en Simpelveld zijn namelijk meerdere vondsten gedaan waar maar weinig mensen vanaf weten. Marc vertelt over het festival, maar ook over de bijzondere geschiedenis van dit gebied.

Je kunt de podcast vanaf vrijdag hier luisteren.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Koninklijk LGOG
Telefoon: 043 321 25 86
Website

Locatie Koninklijk LGOG
Brusselsestraat, 10D
6211 PE Maastricht

Wanneer?

doorlopend te beluisteren

- Toegang gratis

Provincie