Ontdek de Romeinse Limes per fiets of te voet

  • Voor kinderen
  • Buiten
  • Fietstocht
  • Wandeling

Dwars door Nederland loopt een 150 kilometerslange historische grens. Langs de Rijn, tussen Lobith en Katwijk aan Zee, hielden tussen 50 en 400 na Chr. Romeinse soldaten de wacht.

Deze versterkte linie staat bekend als de Limes - grens in het Latijn. De castella (forten), wegen, havens en schepen uit die tijd liggen voor een deel nog in de bodem verborgen. Een ander deel is door archeologen opgegraven; daaraan danken we prachtige museumvoorwerpen en fascinerende verhalen die langs de hele limes verteld worden.

Langs de hele Limes zijn routes uitgezet: een fietsroute en een Lange-Afstand Wandelpad (LAW). Beide voeren dwars door Nederland langs prachtige landschappen en brengen de bezoeker bij een groot aantal bezienswaardigheden die het verhaal vertellen van Nederland in de Romeinse tijd. Je komt langs kleinschalige musea en 2000 jaar oude schepen, bijzondere parken en ondergrondse presentaties.

De Limesroute is ca. 200 kilometer lang en kan in gedeelten worden gefietst. Het Romeinse Limespad heeft een lengte van ca. 300 kilometer en is opgedeeld in etappes van ca. 5 kilometer. Van zowel de fietsroute als het wandelpad is een gids verschenen. Daarnaast is het mogelijk om gps-tracks van de wandel- en fietsroute te downloaden en bestellen via www.anwb.nl, www.fietsplatform.nl en www.wandelnet.nl.

De routes zijn ontwikkeld door Wandelnet, de ANWB en het Fietsplatform.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Romeinse Limes Nederland
Telefoon: 06-10621640
Website

Locatie Kies je eigen startpunt
Tramstraat 8H
2225 CL Katwijk aan Zee

Wanneer?

doorlopend op eigen gelegenheid

- Toegang gratis

Provincie