Ontdek Romeins Voerendaal met ArcheoRoute Limburg

  • Buiten
  • Digitale archeologie

Ook in de gemeente Voerendaal hebben de Romeinen hun sporen duidelijk achtergelaten. Op twee plekken is tijdens graafwerkzaamheden de verbindingsweg tussen Bologne sur Mer en Keulen aangetroffen, de huidige Via Belgica. De toren van de kerk in Klimmen is vermoedelijk een Romeinse wachttoren geweest. Het hoofd van de Dame van Voerendaal, laat de haardracht van een rijke Romeinse vrouw zien. In Voerendaal stond ook een van de grootste Romeinse villa’s van Nederland, waarvan de vondsten momenteel in een grootschalig landelijk onderzoek nader worden bestudeerd. Kortom de Romeinen wisten al dat het goed toeven is in Voerendaal.

Nieuwsgierig geworden naar de verhalen en vondsten over Romeins Voerendaal? Ze zijn nu te beluisteren en bekijken bij het archeologisch speerpunt op het Vrijthof in Klimmen naast de Sint Remigius kerk. Het speerpunt is een onderdeel van de ArcheoRoute Limburg, een project van de Provincie Limburg. Om de informatie te bekijken, installeer je de app Archeo Route Limburg 2.0, op je telefoon (deze app werkt helaas niet op oudere modellen voor I Phone 6S). Na activatie van deze app, richt je je telefoon op het speerpunt. Vervolgens krijg je via de nieuwste technieken meer informatie over de Romeinse vondsten.

Download de app, ga op ontdekkingsreis en laat je mee terugvoeren in het Romeins verleden van Voerendaal.

Meer informatie over het project ArcheoRoute Limburg en de overige speerpunten in Limburg vind je hier. Neem ook een kijkje bij het speerpunt ‘Onder de kerktoren’ op het kleine Kerkplein naast de Laurentiuskerk in Voerendaal over middeleeuws Voerendaal.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
  • Middeleeuwen
Organisator Logo Limburgs Museum
Telefoon: +31773522112
Website

Locatie Het archeologisch speerpunt op het Vrijthof naast de Sint Remigius kerk
Vrijthof Klimmen
6343 BM Klimmen

Wanneer?

Elke dag

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)