Schrijven voor Wikipedia

  • Binnen
  • Workshop

Introductie ‘Schrijven voor Wikipedia’ op 18 juni
Help mee informatie over de Limes aan te vullen

Dwars door Nederland liep tweeduizend jaar geleden, langs de Rijn, de noordelijke grens van het immense Romeinse Rijk: de Limes. De Romeinen bouwden er wachtposten, forten en legerplaatsen. Ook legden zij wegen, kanalen en havens aan, voor het overbrengen van mensen, goederen en bouwmaterialen. In het grensgebied ontstonden dorpen waar ambachtslieden, handelaren en de gezinnen van de soldaten woonden. De resten van onder andere wachttorens en forten zijn in de bodem bewaard gebleven. Samen vormen zij het grootste archeologische monument van Nederland, de Neder-Germaanse Limes, die naar verwachting in 2021 de status van UNESCO Werelderfgoed zal krijgen.

Over de Neder-Germaanse Limes en alles wat daarmee verbonden is, is op Wikipedia heel wat te vinden. De informatie is echter nog niet compleet. Soms missen de nieuwste ontwikkelingen, kloppen de links niet (meer), of kan er beeldmateriaal toegevoegd worden. Daar willen we wat aan doen. Zowel tijdens de Nationale Archeologiedagen als erna organiseert Romeinse Limes Nederland ism Erfgoedhuis Zuid-Holland en Wikimedia Nederland een aantal bijeenkomsten.

Schrijven voor Wikipedia
Tijdens de eerste, digitale, bijeenkomst op 18 juni vertelt Wikipedia-vrijwilliger Ian Velthuis hoe dat in zijn werk gaat, schrijven voor Wikipedia. Hij behandelt de praktische aspecten, maar ook de do’s en don’t en geeft tips. Na deze bijeenkomst heb je een beeld van werken voor Wikipedia en kun je zelf je eerste bewerkingen van teksten doen. Op 2 juli is er een vervolgbijeenkomst, waarbij we samen kijken naar je ervaringen en waar je gelegenheid krijgt vragen te stellen. Voor wie daarna nog verder wil: deze twee bijeenkomsten zullen een vervolg krijgen in de Maand van de Geschiedenis.

Win een boek!
Onder de deelnemers aan de workshop op 18 juni verloten we 2 boeken: Grenzen van het Romeinse Rijk, De Nedergermaanse Limes, door Erik Graafstal, Willem Willems en Steve Bödecker.

Aanmelden
Wil je je aanmelden voor deze middagen, vul dan dit formulier: Schrijven voor Wikipedia in. Daarin vragen we je ook of je al ervaring met Wikipedia hebt, en of je specifieke vragen hebt over het werken met Wikipedia. We sturen je enkele dagen voor de bijeenkomst de gegevens over de Teams-meeting.

Data: 18 juni en 2 juli
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Plaats: via Teams
Aanmelden: via aanmeldformulier
Kosten: geen

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Romeinse Limes Nederland
Telefoon: 06-10621640
Website

Locatie -
Online
Online Online

Wanneer?

14.00-16.00

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)