Wandelkaart | Munitiedepot Hoog Soeren

  • Buiten
  • Speurtocht
  • Wandeling

Wandelkaart | Munitiedepot Hoog Soeren

Tussen Apeldoorn en Hoog Soeren lag in de Tweede Wereldoorlog een bijzonder groot munitieopslagdepot. Destijds lag het depot goed verborgen in het bos, maar ook vandaag de dag is de geschiedenis van dit gebied voor velen onbekend. Om hier verandering in te brengen wordt momenteel hard gewerkt aan een expositie over het Munitiedepot Hoog Soeren, die volgend jaar in Hotel Oranjeoord zal worden opgezet.

Vooruitlopend op deze expositie is een wandeling ontwikkeld die u vanuit het hotel door de bossen van Hoog Soeren kunt lopen (de lengte van de uitgestippelde wandeling bedraagt circa 6,5 km). Onderweg wordt u gewezen op allerlei verborgen verwijzingen naar het bijzondere verleden van het bos. U zult het gebied nooit meer met dezelfde ogen bekijken.

De kaart is verkrijgbaar bij CODA en bij diverse horecagelegenheden in de omgeving van Hoog Soeren (Boutique Hotel Hoog Soeren, Restaurant N°15, Pannenkoekenrestaurant Berg en Dal, Halte Assel en Brasserie Het Jachthuis). Hotel Oranjeoord is tijdens de Nationale Archeologiedagen 2021 helaas niet geopend. Het hotel heropent de deuren op 1 juli 2021.

De kaart is tevens digitaal verkrijgbaar via de website van Erfgoedplatform Apeldoorn.

Omdat u de route zelfstandig kunt wandelen, kunt u de kaart natuurlijk ook na de Nationale Archeologiedagen gebruiken!Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • WO II
Organisator Logo gemeente Apeldoorn
Telefoon: 0627189071

Locatie CODA Apeldoorn
Vosselmanstraat 299
7311 CL Apeldoorn

Wanneer?

Gehele dag

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)