Archeo fietsroutes langs de Maas

  • Buiten
  • Fietstocht

Vanaf 19 juni kun je de eerste vijf fietsroutes van de Archeo Route Limburg app ontdekken. De routes leiden je naar heerlijke plekjes in het landschap van Noord- tot Zuid-Limburg. Download hier alvast de Archeo Route Limburg app. Pik op 19 juni de folder op bij de speciale stand van Limburg Marketing in het Limburgs Museum en ga op de foto met de virtuele archeoloog.

5 prachtige fietsroutes langs de Maas
Stap op de fiets en trap door 10.000 jaar Limburgse geschiedenis. Deze fietsroutes leiden je langs diverse Archeo-speerpunten, luisterplekken, erfgoed-hotspots en grote markeringen in het landschap.

Oog in oog met onze archeoloog
Bij de speerpunten beleef je in 3D en augmented reality het verhaal achter de Limburgse geschiedenis en verzamel het unieke voorwerp.

Luisterverhalen
Verspreid over de vijf fietsroutes vind je diverse luisterverhalen. Deze dompelen je onder in de verhalen van de rivier de Maas. Welke invloed heeft ze op ons leven? In het verleden, maar ook vandaag. En hoe gaan wij om met deze ‘’Moeder Maas?

Tips
- Download de app op een plek waar je gebruik kunt maken van WIFI
- Neem oortjes mee om ten volle te genieten van de verhalen
- Een telefoonhouder op de fiets is handig
- Zet je locatieherkenning aan en je helderheid van je telefoon op maximum
- Neem je telefoonlader of extra batterij mee en geniet onderweg van een hapje en een drankje

Familiedag: de Romeinen veroveren Venlo
Deze activiteit is onderdeel van een dag vol activiteiten voor het hele gezin. Dompel je op zondag 19 juni tijdens de jaarlijkse Nationale Archeologiedagen onder in Romeinse sferen. In en om het Limburgs Museum bruist het van de activiteiten: vergaap je op het plein aan een Romeins spektakel met paarden en soldaten of verken binnen de gloednieuwe tentoonstelling Oevers vol Romeinen, een interactief familieavontuur.

Opzoek naar meer verdieping? Sluit dan aan bij de lezingenreeks in het museumtheater of volg één van de twee rondleidingen. Voor een actief uitje kun je op pad in de omgeving: ontdek de historische binnenstad van Venlo met de erfgoed wandelroute of stap op je fiets en trap door 10.000 jaar Limburgse geschiedenis met de nieuwe Archeo fietsroutes.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Limburgs Museum
Telefoon: +31773522112
Website

Locatie Limburgs Museum
Keulsepoort, 5
5911 BX Venlo

Wanneer?
  • zo. 19 jun. 2022

11:00 - 17:00 uur

- Toegang gratis

Provincie