ArcheoAcademy: Een korte geschiedenis van de archeologie

  • Binnen
  • Presentatie
  • Lezing

ArcheoHotspot Arnhem organiseert vanuit de ArcheoAcademy vier keer per jaar een speciale lezing over Arnhemse en Gelderse archeologische onderwerpen. Deze lezingen zijn voor een breed publiek interessant en makkelijk online te volgen! Vanaf vrijdag 17 juni is de 6e lezing online bij te wonen. Deze lezing wordt verzorgd door Arnhems stadsarcheoloog Martijn Defilet met als onderwerp: 'Een korte geschiedenis van de archeologie’.

De lezing zal vanaf 17 juni online komen te staan op het YouTube-kanaal van Erfgoedcentrum Rozet. De lezing is vervolgens op elk gewenst moment terug te kijken, ook na de Archeologiedagen.

Een korte geschiedenis van de archeologie
Ieder jaar vinden de Nationale Archeologiedagen plaats en met grote regelmaat verschijnen er berichten over archeologische ontdekkingen in de media. Maar hoe zit het nu met de geschiedenis van de archeologie zelf? Deze presentatie gaat hier kort op in: van ’s werelds eerste ‘archeologen’ in het oude nabije oosten tot gedachten uit de 20e eeuw. Drs. Martijn Defilet is stadsarcheoloog en bestuursadviseur erfgoed bij de Gemeente Arnhem.

De eerdere ArcheoAcademy lezingen kun je hier online terugkijken.

Wil je op de hoogte blijven van activiteiten van de ArcheoHotspot en ArcheoAcademy? Stuur dan een mail naar archeohotspot@rozet.nl

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Geen specifieke periode
Organisator Erfgoedcentrum Rozet/ArcheoHotspot Arnhem
Telefoon: 06-22111500

Locatie Erfgoedcentrum Rozet
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem

Wanneer?
  • vr. 17 jun. 2022
  • za. 18 jun. 2022
  • zo. 19 jun. 2022

Vanaf vrijdag 17 juni ieder moment online te bekijken

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)