Archeodag met Archeojacht en ArcheoHotspot

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Buiten
  • Open dag
  • Spreekuur
  • Speurtocht
  • Wandeling

Steek je handen uit de mouwen, ga op stap of kom op bezoek: tijdens de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 18 juni bieden Musea Zutphen, Erve Eme, Team Archeologie en Erfgoedcentrum Zutphen een leuk archeologisch programma voor het hele gezin aan. Tussen 11:00 en 16:00 uur staat de mobiele ArcheoHotspot bij het museum, kun je een speurtocht doen, bijzondere archeologische vondsten bekijken en je kunt op Archeojacht door het centrum van de stad. Heb je zelf een archeologische vondst gedaan? Dan kun je die tijdens deze dag laten determineren!

De mobiele ArcheoHotspot
Bij Musea Zutphen staat de mobiele ArcheoHotspot, waar je zelf aan de slag mag met echte archeologische vondsten! Kom zelf botten van dieren aanraken, bekijken en vergelijken, om erachter te komen wat voor botten het zijn en bij welke dieren ze horen. Kom een archeologische vondst natekenen of help ons met scherven uitzoeken!

Tussen Bodemschat en Schroot
Misschien heb je zelf ook al eens een bijzondere vondst gedaan. De Zutphense en Nederlandse bodem zit namelijk vol met bijzondere bodemschatten! Heb jij iets gevonden waarvan je niet zeker weet wat het is of ben je benieuwd naar de herkomst? Kom dan ook langs op 18 juni. De Zutphense archeologen zitten voor je klaar. In "Tussen Bodemschat en Schroot" vertellen zij je alles over je vondst en jij mag ze het hemd van het lijf vragen!

De Archeojacht
Wil je nog meer weten over Zutphen? Bij de ArcheoHotspot kun je de route krijgen voor een Archeojacht door het centrum (ca. 1,3 km): op verschillende locaties kom je oude bewoners tegen, die je iets kunnen vertellen over deze locatie of over hun ambacht. Scoor bij elke bewoner een kraal, waarmee je na afloop bij de ArcheoHotspot je eigen ketting of armband kunt rijgen.

De ArcheoHotspot vind je in het Auditorium van het museum. De toegang buiten is gratis. Voor de entree van Musea Zutphen kun je bij de ArcheoHotspot een kortingskaartje krijgen, Museumkaarthouders hebben gratis toegang. In de Musea Zutphen kun je ook de gratis speurtocht “Kruip in de huid van een archeoloog” doen!

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Erfgoedcentrum Zutphen
Telefoon: 14 0575
Website

Locatie Stedelijk Museum Zutphen
's Gravenhof 4
7201 DN Zutphen

Wanneer?
  • za. 18 jun. 2022

Van 11:00 tot 16:00 uur

- Toegang gratis

- Rolstoeltoegankelijk

Provincie

Mede-organisator(en)