Archeologiemarkt

  • Binnen
  • Open dag
  • Workshop

In Limburg zijn er heel wat organisaties die werken op het vlak van archeologie. Zij houden zich bezig met verschillende werkzaamheden: van opgraven tot restauratie en van het bewaren en onderzoeken van vondsten tot het exposeren ervan in musea. Struin over deze archeologiemarkt en ontdek wie de diverse spelers in het archeologische landschap zijn.

Luister, kijk en steek de handen uit de mouwen. Want archeologie zet aan tot kijken en ontdekken. Ook voor de kinderen zijn er allerlei workshops.

Familiedag: de Romeinen veroveren Venlo
Deze activiteit is onderdeel van een dag vol activiteiten voor het hele gezin. Dompel je op zondag 19 juni tijdens de jaarlijkse Nationale Archeologiedagen onder in Romeinse sferen. In en om het Limburgs Museum bruist het van de activiteiten: vergaap je op het plein aan een Romeins spektakel met paarden en soldaten of verken binnen de gloednieuwe tentoonstelling Oevers vol Romeinen, een interactief familieavontuur.

Opzoek naar meer verdieping? Sluit dan aan bij de lezingenreeks in het museumtheater of volg één van de twee rondleidingen. Voor een actief uitje kun je op pad in de omgeving: ontdek de historische binnenstad van Venlo met de erfgoed wandelroute of stap op je fiets en trap door 10.000 jaar Limburgse geschiedenis met de nieuwe Archeo fietsroutes.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Limburgs Museum
Telefoon: +31773522112
Website

Locatie Limburgs Museum
Keulsepoort, 5
5911 BX Venlo

Wanneer?
  • zo. 19 jun. 2022

11:00 - 17:00 uur

- Toegang gratis

- Rolstoeltoegankelijk

Provincie