Archeologisch Loket: Neem je vondsten mee!

  • Voor volwassenen
  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Spreekuur
  • Tentoonstelling

Heb je ooit een mooi of bijzonder voorwerp gevonden waar je graag wat meer over zou weten? Kom dan tijdens de Archeologiedagen op zaterdag 17 juni naar het Archeologisch Loket bij Lijstenatelier Suzanne Klüver aan de Hoogstraat 94 in Schiedam. Dit informatiepunt wordt verzorgd in samenwerking met archeologievereniging Helinium.

Namens deze vereniging zijn die dag mensen aanwezig om bezoekers van het loket meer te vertellen over opmerkelijke objecten die ze zelf gevonden hebben. En dat kan echt van alles zijn: van moderne vondsten tot fossielen en alles daar tussenin. Wat voor voorwerp is het eigenlijk? Hoe oud is het ongeveer? Op dat soort vragen kunnen mensen op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 17.00 uur antwoord krijgen. Het Archeologisch Loket vindt plaats in het kader van de Nationale Archeologiedagen op 16, 17 en 18 juni.

Vondsten uit Kethel in etalage
Voor wie zelf geen vondst heeft om te laten zien maar wel belangstelling voor archeologie heeft, is een bezoekje aan het Lijstenatelier op zaterdag juni eveneens de moeite waard. Helinium neemt diverse bijzondere objecten mee die mensen kunnen bekijken en ook de etalage van de winkel wordt met diverse archeologische vondsten uit Kethel ingericht.

Lijstenatelier Suzanne Klüver is tegelijk met het Archeologisch Loket gewoon geopend op zaterdag 17 juni.

Helinium is op 17 juni overigens op meerdere locaties met mensen aanwezig: op zaterdag 17 juni bij Museum Vlaardingen en op zaterdag 17 en zondag 18 juni op het Masamuda educatief archeologisch erf, eveneens in Vlaardingen.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
  • Geen specifieke periode
Organisator AWN Helinium – Locatie Schiedam
Telefoon: 0623710905
Website

Locatie AWN Helinium – Locatie Schiedam
Hoogstraat 94
3111HL Schiedam

Wanneer?
  • za. 17 jun. 2023

10:00 - 17:00 uur

- Toegang gratis

- Rolstoeltoegankelijk

Provincie

Mede-organisator(en)