Beleef de Archeo Route Limburg in het Limburgs Museum

  • Voor volwassenen
  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Buiten
  • Digitale archeologie

Op 18 juni, tijdens de Nationale Archeologiedagen, kun je in het Limburgs Museum de Archeo Route Limburg ter plaatse beleven. In het Limbugs Museum is tijdens de Nationale Archeologie Dagen speciaal aandacht voor de expositie ‘De Zonnekoning en Oranje’.

Op diverse plekken zijn er informatie standjes waar bezoekers op een leuke manier archeologie kunnen beleven. Een beleving is het Archeologische verhaal van het paardengraf in Borgharen, dat via Archeo Route Limburg ter plaatse in 3D en Augmented Reality beleefd kan worden.

In juni 2023 is het precies 350 jaar geleden dat de beroemde Franse koning Lodewijk XIV, ook wel bekend als de Zonnekoning, Maastricht veroverde in een indrukwekkende periode van slechts dertien dagen. In 1676 ondernam stadhouder Willem III van Oranje een mislukte poging om de stad terug te winnen voor de Nederlandse Republiek. Uiteindelijk bleven Franse soldaten en bestuurders nog tot 1679 in Maastricht aanwezig.

In 2010 is er een paardengraf ontdekt in Borgharen, met maar liefst 67 paardenskeletten, tientallen hoefijzers en loden musketkogels. Dit waren oorlogspaarden die zeer waarschijnlijk tijdens cavaleriegevechten rondom Maastricht ten tijde van Lodewijk de XIV zijn gesneuveld. Dit verhaal wordt permanent zichtbaar gemaakt op de vindplaats in Borgharen, en nu op 18 juni, ook in het Limburgs Museum.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Vroegmoderne Tijd
Organisator Logo Limburg Marketing
Telefoon: 0475386303
Website

Locatie Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo

Wanneer?
  • zo. 18 jun. 2023

11:00 - 17:00

- Toegang gratis

- Rolstoeltoegankelijk

Provincie

Mede-organisator(en)