Bigbaggen

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Buiten
  • Open opgraving

De Stichting Archeologie Hoeksche Waard (SAHW) organiseert, in samenwerking met het Museum Hoeksche Waard, ook dit jaar weer een activiteit in het kader van de Archeologie Dagen: BIGBAGGEN.

Kinderen en volwassenen zijn van harte welkom om, coronaproof, te helpen zoeken naar ‘schatten’ in de aarde en klei van een vijftiende eeuwse afvallaag uit het middeleeuwse Strijen. Deze grond werd veiliggesteld na graafwerkzaamheden in 2015 en opgeslagen in maar liefst 26 BIGBAGS. Al jaren is de SAHW bezig deze grond schepje voor schepje minutieus te doorzoeken: het zogenaamde BIGBAGGEN.
Tal van vrijwilligers, maar ook schoolkinderen en geïnteresseerde volwassenen, hebben intussen heel wat belangrijke vondsten gedaan: een insigne van een bedevaartganger naar Compostella, grote en kleine stukken leer, botten van dieren, een mondharp en onlangs nog een bronzen rijgnaald met oorlepeltje.

Lekker buiten, uit de wind en droog, helpen vrijwilligers met het uitpluizen van de grond; zij geven uitleg en laten verbazingwekkende vondsten zien van dit unieke project. Bij goed weer is er, voor kinderen, ook gelegenheid tot spelen van oudhollandse spelletjes. Bovendien is in het nabijgelegen Hof van Assendelft, de opstelling van archeologische schatten uit de Hoeksche Waard van de prehistorie tot en met de middeleeuwen te bezichtigen.

Dus lijkt het je leuk om als ‘archeoloog’ zelf te BIGBAGGEN dan bent je van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.


Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Middeleeuwen
Organisator Logo Stichting Archeologie Hoeksche Waard
Telefoon: 0624812400
Website

Locatie Museum Hoeksche Waard locatie Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord

Wanneer?
  • za. 18 jun. 2022
  • zo. 19 jun. 2022

Zaterdag 18 juni 10:00 - 16:00 / Zondag 19 juni 13:00 - 16:00

Prijs: Volwassenen € 5,25, kinderen 4 t/m 12 jaar € 3,25 (consumptie inbegrepen)

- Gratis toegang met Museumkaart

Provincie

Mede-organisator(en)