De Grote Archeologie Show

  • Binnen
  • Theater & Muziek

Op 16 juni, op de vooravond en als aftrap van de Nationale Archeologiedagen, vindt in Utrecht de eerste editie plaats van de Grote Archeologie Show: een wervelende waterval van tien flitspresentaties over spraakmakende ontdekkingen in stad en regio Utrecht van het afgelopen jaar.

Deze bonte parade van stand-up archeologie wordt verzorgd door een keur aan bevlogen experts met jarenlange ervaring in Utrechtse bodem. Op bioscoopformaat kijk je live mee terwijl zij met een microscoop-camera een 1e-eeuwse fuik onderzoeken, of ga je mee met een dronevlucht langs alle hoogtepunten van de ‘Vikingrijn’. Van Romeinse brugpijlers tot vroeg-middeleeuwse barnsteen, een groot scala aan vondsten, perioden en technieken komt aan bod, waarbij steeds weer grote verhalen blijken te schuilen in soms maar kleine objecten.

Als je in één klap alle archeologische hoogtepunten van de afgelopen tijd wilt herbeleven en geen zin hebt in de zoveelste lezing, dan mag je de Grote Archeologie Show niet missen. Wees er snel bij, want vol = vol.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Museum Hoge Woerd
Telefoon: 030-6338038
Website

Locatie Museum Hoge Woerd
Hoge Woerdplein 1
3454PB De Meern, Utrecht

Wanneer?
  • do. 16 jun. 2022

19:30 uur

Prijs: €10,- p.p.

- Rolstoeltoegankelijk

Provincie