De Tijdmachine: loop rond in het Vlaardingen van 1273!

  • Voor volwassenen
  • Voor kinderen
  • Binnen

Museum Vlaardingen presenteert de Virtuele Tijdmachine: een unieke, eenmalige kans om als avatar rond te wandelen in het Vlaardingen van 1273!

Wil jij een van de inwoners zijn van het Vlaardingen van 1273? Laat jezelf op zaterdag 17 juni in Museum Vlaardingen scannen, zodat je als avatar kunt rondlopen in een digitale animatie van het Vlaardingen van 750 jaar geleden.

Ter gelegenheid van de viering van 750 jaar stadsrechten is in Museum Vlaardingen de tentoonstelling Ode aan de Stad. Vlaardingen 750 jaar te zien. Op de tentoonstelling bouwt de archeologische vereniging Helinium aan een maquette van de stad Vlaardingen in de 13e eeuw. Naast deze fysieke maquette ontwikkelt animatiestudio de Alarmvogel een digitale animatie van het middeleeuwse Vlaardingen.

Deze digitale stad komt pas echt tot leven met inwoners. Daarom zijn Museum Vlaardingen en Helinium op zoek naar Vlaardingers die bereid zijn in de virtuele tijdmachine te stappen om 750 jaar terug in de tijd te gaan. Laat je scannen als bijvoorbeeld boerin, visser of marktkoopman, waarna je als avatar in de animatie geüpload zal worden en zo een virtuele bewoner van het Vlaardingen van 1273 wordt.

Praktische informatie en aanmelden
Op zaterdag 17 juni tussen 10.00 en 17.00 uur is de zogenaamde human body scan aanwezig in Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54, Vlaardingen. Het scannen (overigens ongevaarlijk) is gratis, je betaalt wel de reguliere entreeprijs voor het museum. Je kan het museum voor of na het scannen op je gemak bezoeken. Passende kleding (voor mannen, vrouwen en kinderen) is aanwezig. Na een technische bewerking is de animatie vanaf 29 juli in het museum en online te zien. Door je te laten scannen ga je ermee akkoord dat je herkenbaar in de animatie te zien bent.

Let op: Er is slechts beperkt plaats. Er wordt op 17 juni gewerkt met tijdsblokken, als je niet binnen het gereserveerde tijdsblok aanwezig bent, kan je niet gescand worden. Reserveer je plek in virtueel Vlaardingen dus snel via https://fienta.com/nl/test-scans-vereeuwig-jezelf-in-de-middeleeuwen.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Middeleeuwen
Organisator Logo AWN afd. 8 Helinium
Telefoon: 0104115124
Website

Locatie Museum Vlaardingen
Westhavenkade 54
3131 AG Vlaardingen

Wanneer?
  • za. 17 jun. 2023

van 10:00 tot 17:00 uur

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)