Fiets door Parkstad langs de speerpunten van ArcheoRoute Limburg

  • Buiten
  • Fietstocht

Ontdekt archeologie per fiets tijdens de Archeologiedagen.

Met de Archeo Route Limburg ontdek je de verhalen achter de Limburgse geschiedenis en archeologie. Op de vindplaatsen sta je oog in oog met onze archeoloog. Hij laat je zien en beleven wat er zich op deze locaties in het verleden heeft afgespeeld. Ontdek welke reus in Brunssum heeft gewoond en hoe in de 15e eeuw plunderaars en struikrovers werden gehinderd door een landweer. Neem een exclusief kijkje in de Romeinse villa Holzkuil en leer over het ontstaan van de wijngracht in Kerkrade. Ontmoet de Dame van Simpelveld, duik in het Romeins verleden van Voerendaal in Klimmen en herbeleef de middeleeuwen onder de kerktoren in Voerendaal.

De fietstocht volgt de fietsknooppunten. De speerpunten van de archeoroute zijn als point of interest langs de route opgenomen. Ontdek de archeologische schatten van Parkstad in 2 lussen van rond de 45 km.

Download de route hier.

Over ArcheoRoute Limburg
Door middel van video's en augmented reality leer je met de Archeo Route meer over de archeologie en geschiedenis van verschillende locaties in Limburg. Deze locaties zijn aangeduid met een grote speerpunt in het landschap. Download de app, ga op ontdekkingsreis en laat je mee terugvoeren naar het verleden.

Meer informatie over het project ArcheoRoute Limburg en de overige speerpunten in Limburg vind je hier

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Geen specifieke periode
Organisator Logo gemeente Voerendaal
Telefoon: 06-20897933
Website

Locatie startpunt Station Voerendaal
Stationsplein 4
6367 ET Voerendaal

Wanneer?
  • do. 16 jun. 2022
  • vr. 17 jun. 2022
  • za. 18 jun. 2022
  • zo. 19 jun. 2022

Op eigen gelegenheid

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)