De historie van Afferden

  • Binnen
  • Buiten
  • Tentoonstelling
  • Wandeling

De gemeente Bergen heeft een rijk archeologisch verleden, waar u dit jaar tijdens de Archeologiedagen van alles over te weten kunt komen! Op diverse locaties zijn rondleidingen, er is een tentoonstelling, u kunt meelopen met de historische molenroute of de archeologische opgravingen bij Maaspark Well bezoeken. Bij de opgraving wordt u met een huifkar naar diverse locaties gebracht.

De historie van Afferden
Het dorp Afferden heeft een rijk verleden, ook in archeologisch opzicht. In de loop der tijd hebben archeologische vondsten de historie van Afferden letterlijk blootgelegd. De oudste betreffen grafurnen die duiden op de vroegste prehistorische bewoning rond Afferden. In 2008 hebben opgravingen ten zuiden van het dorp de locatie van een Romeinse villa aangetoond. Ook archeologisch onderzoek rond de kerk en kasteel Bleijenbeek heeft veel informatie opgeleverd over de geschiedenis van Afferden.

Aan de hand van vondsten, afbeeldingen en documenten, wordt  de geschiedenis van Afferden verteld. Ook zal er een korte wandeling naar de kerk van Afferden worden gemaakt.

Er worden twee bijeenkomsten georganiseerd: om 11.00 uur en 13.00 uur. Het startpunt is het gemeenschapshuis Iedershuus Kapelstraat 7a te Afferden.

Er is nog meer te doen in Gemeente Bergen tijdens de Archeologiedagen:
Bekijk hier ‘Ontdek Historisch Well’.
Bekijk hier ‘Van Steentijd naar 2030 in Maaspark Well’.
Bekijk hier ‘Maaspark Well wordt opgegraven!’.
Bekijk hier ‘De historische molenroute van Well’.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website en deze Facebook pagina.

Organisator Logo Gemeente Bergen (L)

Locatie Gemeente Bergen (L)
Gemeenschapshuis 'Iedershuus', Kapelstraat 7a
Afferden Lb
Telefoon: 0615373297
Website

Wanneer?
  • 15 oktober 2017

11.00 uur en 13.00 uur

- Toegang gratis

- Catering aanwezig

Provincie

Mede-organisator(en)