Kijkje in het depot van het Nederlands Mijnmuseum

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Film
  • Interactieve rondleiding
  • Tentoonstelling

Altijd al eens underground willen gaan? Tijdens de Nationale Archeologiedagen stelt het Nederlands Mijnmuseum het depot open voor potten- en mijnlampenkijkers.

Tientallen jaren lang brachten duizenden mijnwerkers een groot deel van hun leven door onder de grond en wijdden de beste jaren van hun leven aan de Nederlandse welvaart. Zij legden daarmee een basis voor de huidige en komende generaties.

Het ondergrondse werk was niet makkelijk. Er waren veel mijnwerkers die verongelukten of het slachtoffer werden van silicose. In het Nederlands Mijnmuseum kun je zien hoe het werken in de mijnen eraan toeging.

Tijdens de Archeologiedagen is het depot, dat normaal gesloten is, opengesteld voor publiek. Kom op zondag 15 oktober van 11.00 uur – 16.00 uur een kijkje nemen achter de schermen! In het depot zie je voorwerpen die normaal niet zichtbaar zijn voor het publiek en krijg je te zien hoe kunstwerken worden opgeborgen. Kom snuffelen door boeken, voelen aan objecten en breng een registratienummer aan op wandborden.

Overige informatie

Parkeren Het adres Mijnmuseumpad 2 staat niet in alle navigatiesystemen. Navigeer voor de parkeerplaats bij het museum naar ‘Kloosterweg 1’ in Heerlen. Volg vanaf de autoweg de bruine bordjes met ‘Nederlands Mijnmuseum’. Rijd via de Kloosterweg en ga links bij het stoplicht de CBS-weg in. Na 100 meter rijdt u links de parkeerplaats op van het oude CBS-terrein (Carbon6). De slagboom opent met het tonen van uw bankpas. Rijd tot aan het CBS-gebouw en ga linksaf, aan de linkerkant kunt u parkeren. Bij het Mijnmuseum zijn uitrijkaarten te verkrijgen. Kosten: Het bezoek aan het depot is gratis, het bezoek aan het museum € 4,- /kinderen € 1,-.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website en deze Facebook pagina.

Onderdeel van:
Maand van de geschiedenis

Organisator Logo Nederlands Mijnmuseum

Locatie Nederlands Mijnmuseum
Mijnmuseumpad 2
6412 EX Heerlen
Telefoon: 0455713707
Website

Wanneer?
  • 15 oktober 2017

11.00 - 16.00u

Prijs: €4,- volwassenen / €1,- kind

- Catering aanwezig

Provincie