Ontdek historisch Well!

  • Binnen
  • Tentoonstelling

De gemeente Bergen heeft een rijk archeologisch verleden, waar u dit jaar tijdens de Archeologiedagen van alles over te weten kunt komen! Op diverse locaties zijn rondleidingen, er is een tentoonstelling, u kunt meelopen met de historische molenroute of de archeologische opgravingen bij Maaspark Well bezoeken. Bij de opgraving wordt u met een huifkar naar diverse locaties gebracht.

Merovingische en andere vondsten

Ook het dorp Well heeft een rijk archeologisch verleden. Bij deze tentoonstelling kunt u archeologische vondsten en historische voorwerpen bezichtigen. Een aantal vondsten zijn afkomstig van Huijs De Hildert. Dit was een 16e eeuws stenen huis van adellijke allure, met een fundering van mergel, glas-inloodramen, een leistenen dak, waterputten en grachten. Te zien zijn o.a. een kompleet scharnier van een kast of deur, een deel van een bronzen lepel, een sleutel en enkele vloertegels. En een kogel die doet vermoeden dat het Huijs tijdens de Tachtigjarige oorlog (1568-1648) werd verwoest. Het is nooit meer herbouwd.

In 1956 werden bij de bouw van de nieuwe kerk aan de Hoenderstraat vondsten van een Merovingisch grafveld ontdekt. Ook deze zijn, samen met vondsten van particulieren, te bewonderen.

Er is nog meer te doen in Gemeente Bergen:
Bekijk hier ‘Van Steentijd naar 2030 in Maaspark Well’.
Bekijk hier ‘Maaspark Well wordt opgegraven!’.
Bekijk hier ‘De historische molenroute van Well’.
Bekijk hier ‘De historie van Afferden’.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website .

Organisator Logo Gemeente Bergen (L)

Locatie Gemeente Bergen (L)
MFC De Buun, Kasteellaan 25
Well (L)
Telefoon: 0615373297
Website

Wanneer?
  • 14 oktober 2017
  • 15 oktober 2017

12.00 - 17.00 uur

- Toegang gratis

- Catering aanwezig

Provincie

Mede-organisator(en)