Open opgraving in Oerle

  • Buiten
  • Open dag
  • Open opgraving

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in het tastbare verleden en nieuwsgierig naar archeologie (uit je omgeving)? Benieuwd wat er achter de bergen stort aan de rondweg gebeurt?

Heb je je altijd afgevraagd hoe archeologen een Romeinse boerderij opgraven? Kom dan langs bij de Open Dag van de ACASA veldcursus! ACASA is een afkorting voor Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology.

Op deze dag, tijdens de Nationale Archeologiedagen, kan je een kijkje komen nemen bij de jaarlijkse veldcursus in Veldhoven. Hier zijn studenten en archeologen bezig met het opgraven van een Romeinse nederzetting. Zij laten zien hoe een opgraving in zijn werk gaat, wat het werk van een archeoloog inhoudt en hoe eerstejaars studenten worden opgeleid. Op de Open Dag krijg je een rondleiding over het opgravingsterrein en delen studenten hun ervaringen.

Het programma ziet er als volgt uit:
- ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
- een rondleiding over het opgravingsterrein en kennismaking met de eerstejaars studenten

Route met de auto/fiets: Oersebaan, bushalte ‘Zoo Veldhoven’. Op deze rotonde de bouwweg oprijden, vanaf daar is de opgraving al te zien.

Route met het OV: vanaf treinstation Eindhoven bus 403 richting ‘Oerle Zuid’ naar eindhalte ‘Zittardsestraat’. Daarna is het 15 minuten lopen over het fietspad van de Oersebaan. Bij de 2e rotonde rechtsaf slaan, de bouwweg op waar de opgraving aan ligt.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Ijzertijd
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo ACASA (VU en UvA)
Telefoon: 0648797397
Website

Locatie Oerle Noordwest (Veldcursus ACASA)
Oersebaan
5507PV Veldhoven

Wanneer?
  • vr. 17 jun. 2022

11:00 - 14:00 uur

- Toegang gratis

Provincie