Opgraving Oss

  • Voor kinderen
  • Buiten
  • Opgraving

Oss staat bekend om de vele archeologische vondsten. Er wordt dan ook al decennialang regelmatig onderzoek gedaan in deze Brabantse plaats. Tijdens de Nationale Archeologiedagen is er een open dag bij de archeologische opgraving aan de Koornstraat (bij hospice Oase) door ADC ArcheoProjecten. De archeologen geven toelichting en er is de mogelijkheid om mee te graven en onderzoeken. Voor kinderen wordt er een aparte hoek ingericht. In dit gebied zijn al eerder opgravingen uitgevoerd, waarbij veel bijzondere vondsten uit diverse perioden zijn gedaan. Hierbij werd in een van de gedempte waterputten onder andere een complete kruik uit de veertiende eeuw gevonden.

Deze opgraving is vlakbij het pop-up Erfgoedhuis in het centrum van Oss. Op zaterdag 14 oktober zijn hier allerlei activiteiten, ook voor kinderen. Een leuke combinatie voor de hele familie! Klik hier voor meer informatie.

Er is nog meer te doen in Oss! Op donderdag 12 oktober om 19:30 kun je een lezing bijwonen over de Vorstengraven in Oss. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website .

Organisator Stadsarchief Oss

Locatie Stadsarchief Oss
Koornstraat
Oss
Telefoon: 0412842010
Website

Wanneer?
  • 14 oktober 2017

Van 10.00 tot 17.00 uur

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)