Podcast “Zoek mee naar de Oude Wereld” beleeft 2e seizoen

  • Online activiteit
Online activiteit

Zoektocht naar De Oude Wereld gaat door! (2e seizoen Podcastserie)

Weten jullie nog? Het “oudt vervallen Stedeken” dat in 1618 op het strand bij Goedereede door een storm tijdelijk te zien was en als De Oude Wereld de geschiedenis is ingegaan. En dat sindsdien nooit meer gezien is en nu even mythisch is als de Brittenburg bij Katwijk? Nou, de zoektocht naar dat “stadje” door Jan Breimer en Tom Hazenberg beleeft zijn tweede seizoen.

Tijdens de Nationale Archeologie Dagen publiceren zij de 1e Podcast van het seizoen. Daarin blikken zij terug op de onderszoeksresultaten tot nu toe. Ter sprake komen de wethouder van Goeree-Overflakkee, de nieuwe oudste bron van dit verhaal en de ontwikkeling van de kustlijn door de eeuwen heen.
De trouwe luisteraars kunnen alle informatie weer ophalen, nieuwe luisteraars zullen zich verbazen over dit onbekende mysterie.

Zou het lukken om deze Romeinse stad of kustfort te lokaliseren? Gaat nieuw archiefonderzoek dan toch nog een vondst opleveren van De Oude Wereld? En hoe zit het met de Romeinse munten waarover oude correspondentie spreekt? Dit en meer in de juli en september afleveringen van deze podcast.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo 1Arch / Hazenberg Archeologie
Telefoon: +316535896937

Wanneer?
  • do. 16 jun. 2022
  • vr. 17 jun. 2022
  • za. 18 jun. 2022
  • zo. 19 jun. 2022

Vanaf 16 juni altijd te beluisteren

- Toegang gratis

- Rolstoeltoegankelijk

Provincie