Pop-up ArcheoHotspot: Romeinse Vicus aan de Rijn

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Workshop

Kom naar de archeohotspot Romeinse vicus aan de Rijn in het Rijksmuseum van Oudheden en help archeologen met hun onderzoek!

Midden in Alphen aan den Rijn stond bijna tweeduizend jaar geleden het Romeinse fort Albaniana. Ook stroomopwaarts, in Zwammerdam, hebben archeologen op landgoed Hooge Burch een Romeins fort gevonden: Nigrum Pullum. Om elk fort heen lag een vicus, een kampdorp. Hier woonden en werkten handelaren, ambachtslieden en vrouwen en kinderen van de soldaten. Er waren volop winkels, eettentjes en bars te vinden.

In de pop-up ArcheoHotspot Romeinse vicus aan de Rijn help je archeologen met onderzoek naar deze twee kampdorpjes (vicus) bij de Romeinse forten in Alphen aan den Rijn en Zwammerdam. Daarbij mag je zelfs Romeins aardewerk, dakpannen en dierenbotten uit die tijd vasthouden! Je kunt meehelpen met meten, wegen en tekenen. Zo kom je van alles te weten over Alphen aan den Rijn en Zwammerdam in de Romeinse tijd.

Dus ben je nieuwsgierig geworden naar wat er bij de archeologische opgravingen van de twee dorpjes zoal uit de grond is gekomen? We zien je graag tijdens de archeologiedagen!

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Rijksmuseum van Oudheden
Telefoon: 071 - 5163 164
Website

Locatie Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311EW Leiden

Wanneer?
  • za. 18 jun. 2022
  • zo. 19 jun. 2022

11.00- 17.00

- Toegang gratis

- Rolstoeltoegankelijk

Provincie