Pop-up ArcheoHotspot in het Joods Historisch Museum

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Workshop

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kunnen bezoekers in het Museumcafé van het Joods Historisch Museum in aanraking komen met archeologische vondsten van Vlooienburg, de voormalige joodse wijk. Voorafgaand aan de bouw van de Stopera is in 1981 en 1982 van alles aangetroffen en daar kun jij nu mee aan het werk!

Bezoekers maken kennis met opgravingen uit de buurt en kunnen helpen met het sorteren van en puzzelen met archeologisch materiaal in de pop-up ArcheoHotspot! ArcheoHotspots zijn plekken waar je zelf kennis kan maken met archeologie. Je kan er gratis binnenlopen en meehelpen met (de uitwerking van) archeologisch onderzoek. Zo kunnen bezoekers nu op sommige plekken materiaal uit opgravingen sorteren of mee helpen puzzelen met scherven uit bijvoorbeeld een beerput. De bezoekers komen letterlijk in contact met het verleden.

Overige informatie

De vondsten liggen op de leestafel in het Museumcafé van het Joods Historisch Museum. Voor bezoekers die scherven willen plakken en lijmen zijn handschoenen aanwezig.

Het evenement is gratis, er moet echter wel betaald worden voor een entreekaartje.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website en deze Facebook pagina.

Onderdeel van

Maand van de geschiedenis
Periode(s)
  • Vroegmoderne Tijd
Organisator Logo Joods Cultureel Kwartier

Locatie Joods Cultureel Kwartier
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
Telefoon: 020 5 310 380

Wanneer?
  • 14 oktober 2018

11.00-17.00

- Toegang gratis

Provincie