Romeins Marskamp komt tot leven!

  • Voor kinderen
  • Interactieve rondleiding

Wil je weten hoe een Romeins Marskamp eruit zag? Doe mee met de VR-experience en stap in de wereld van tweeduizend jaar geleden.

Rond 170 na Chr. brachten ‘vreemdelingen’ een bezoek aan Ermelo. Een Romeins legioen marcheerde naar de Ermelosche Heide en bouwde daar een marskamp. Hier verbleven ze enige dagen. Ze hebben er een gracht gegraven en een wal opgeworpen, er hun tenten opgeslagen, eten gekookt; de dingen die een soldaat nu eenmaal doet!

Het marskamp op de hei is een uniek in Nederland. Rond de locatie hangt een zweem van mysterie: wat is nu precies de reden geweest dat de Romeinen hier zijn geweest? Veel is er niet gevonden in het kamp, maar de broodovens geven ons wel een indicatie van de verblijfsduur van deze bijzondere groep mannen.

Wil je weten hoe dat er ongeveer moet hebben uitgezien op de hei? Op deze dag lanceert Het Pakhuis een VR-experience! Stap in de wereld van tweeduizend jaar geleden en ontdek aan de hand van oude voorwerpen hoe het leven van een soldaat moet zijn geweest.

Om 13.30 start de lancering in museum Het Pakhuis aan het Molenaarsplein 24. Vanaf 14.30 verzamelt de groep zich op de hei en krijgt u een rondleiding over het marskamp, inclusief VR-experience!

 

Overige informatie

Mocht het weer het toelaten ook een bezoek buiten aan het marskamp te brengen, zorg er dan voor dat je goede wandelschoenen bij je hebt! Parkeermogelijkheden dichtbij het kamp zijn zeer beperkt. Bij de Schaapskooi kan geparkeerd worden, daarna is het nog een wandeling van 3 kilometer naar de exacte locatie.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website .

Organisator Logo Museum Het Pakhuis

Locatie Museum Het Pakhuis
Molenaarsplein 24, Flevoweg 2270
Ermelo
Telefoon: 0341-760777
Website

Wanneer?
  • 13 oktober 2017

13.30 lancering in het Pakhuis. 14.30 rondleiding op de hei.

Prijs: €4,- volwassenen / €2,50 kind

- Gratis toegang met Museumkaart

- Catering aanwezig

Provincie

Mede-organisator(en)