Romeins Spektakel

  • Voor kinderen
  • Buiten
  • Spel
  • Theater & Muziek

Maak kennis met je Romeinse buren! Op het plein voor het Limburgs Museum geniet je met het hele gezin van verschillende workshops, demonstraties en tal van andere activiteiten. Ontdek het tentenkamp dat een heuse legereenheid hier heeft opgeslagen, struin over de gezellige ambachtenmarkt of kijk naar een paardenspektakel.

Verras je vader op Vaderdag en tover hem om tot Romeins soldaat. Samen ontdekken jullie gevechtstechnieken of leren jullie marcheren. Laat je haar tooien of leer de technieken van weven en spinnen. Voor de lekkerbekken zijn er Romeinse hapjes en heerlijke honingwijn.

Familiedag: de Romeinen veroveren Venlo
Deze activiteit is onderdeel van een dag vol activiteiten voor het hele gezin. Dompel je op zondag 19 juni tijdens de jaarlijkse Nationale Archeologiedagen onder in Romeinse sferen. In en om het Limburgs Museum bruist het van de activiteiten: vergaap je op het plein aan een Romeins spektakel met paarden en soldaten of verken binnen de gloednieuwe tentoonstelling Oevers vol Romeinen, een interactief familieavontuur.

Opzoek naar meer verdieping? Sluit dan aan bij de lezingenreeks in het museumtheater of volg één van de twee rondleidingen. Voor een actief uitje kun je op pad in de omgeving: ontdek de historische binnenstad van Venlo met de erfgoed wandelroute of stap op je fiets en trap door 10.000 jaar Limburgse geschiedenis met de nieuwe Archeo fietsroutes.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Limburgs Museum
Telefoon: +31773522112
Website

Locatie Limburgs Museum
Keulsepoort, 5
5911 BX Venlo

Wanneer?
  • zo. 19 jun. 2022

11:00 - 17:00 uur

- Toegang gratis

- Rolstoeltoegankelijk

Provincie