Rondleiding: Archeo Route speerpunten in Limburg

  • Binnen
  • Rondleiding

Jaarlijks zijn er vele archeologische ontdekkingen in Limburg. Misschien is er zelfs onder je voeten iets ontdekt? Wil je graag enkele unieke plekken en hun topstukken leren kennen? Dat kan!

In het Limburgs Museum ontdek je voorwerpen van 10 unieke archeologische sites in Limburg. Van Noord- tot Zuid-Limburg en van Well tot Maastricht. Op 19 juni neemt één van onze gidsen je mee op een tocht naar de topstukken.

Familiedag: de Romeinen veroveren Venlo
Deze activiteit is onderdeel van een dag vol activiteiten voor het hele gezin. Dompel je op zondag 19 juni tijdens de jaarlijkse Nationale Archeologiedagen onder in Romeinse sferen. In en om het Limburgs Museum bruist het van de activiteiten: vergaap je op het plein aan een Romeins spektakel met paarden en soldaten of verken binnen de gloednieuwe tentoonstelling Oevers vol Romeinen, een interactief familieavontuur.

Opzoek naar meer verdieping? Sluit dan aan bij de lezingenreeks in het museumtheater of volg één van de twee rondleidingen. Voor een actief uitje kun je op pad in de omgeving: ontdek de historische binnenstad van Venlo met de erfgoed wandelroute of stap op je fiets en trap door 10.000 jaar Limburgse geschiedenis met de nieuwe Archeo fietsroutes.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Limburgs Museum
Telefoon: +31773522112
Website

Locatie Limburgs Museum
Keulsepoort, 5
5911 BX Venlo

Wanneer?
  • zo. 19 jun. 2022

11:00 - 17:00 uur

- Toegang gratis

- Rolstoeltoegankelijk

Provincie