‘Rondleiding in expositie over Romeins heiligdom Herwen-Hemeling’

  • Voor volwassenen
  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Rondleiding
  • Tentoonstelling

Kom tijdens de Nationale Archeologiedagen naar het Kunstwerk! Liemers Museum in Zevenaar voor een nieuwe Romeinse expositie:

Met de Romeinen de hemel in?
Een bijzonder heiligdom in Herwen


Romeinen in de Liemers
Dat de Romeinen in onze regio hebben gewoond, gewerkt en geleefd, weten we natuurlijk allang. Maar hoe? Dat blijft een grote ontdekkingstocht. Stukje bij beetje leggen we steeds meer van de geschiedenis bloot. Wat we daarover in de aarde vinden is altijd interessant. Maar soms is het echt verbazingwekkend.

Een compleet terrein
Op het terrein zijn de resten van twee tempels gevonden en nog veel meer bijzonder materiaal. Zoals votiefstenen, waarmee de Romeinen geloften aan bepaalde goden deden. Maar ook fragmenten van beelden en goed bewaarde resten van offers. Het bijzondere is vooral de hoeveelheid vondsten en de samenhang ertussen. Er is wel eens eerder een tempelgebouw gevonden of altaren die gewijd waren aan één god. Maar in ‘ons’ heiligdom krijgen we juist een heel brede inkijk in Romeinse rituelen.

Tussenstand
In deze expositie zie je een tussenstand. Het onderzoek en de bestudering van alle vondsten kan nog wel een jaar of vier duren. Er werken veel specialisten mee, zodat we het maximale eruit halen. Samen bouwen zij de komende tijd het verhaal van Herwen verder uit. Ondertussen kun jij al onderduiken in deze bijzondere geschiedenis

Rondleidingen
Archeoloog Jan Verhagen geeft op zaterdag 17 en zondag 18 juni op verschillende tijdstippen een rondleiding en vertelt alle ins en outs over de expositie. Entree voor het museum € 6,50, jeugd tot 18 jaar en museumkaarthouders gratis.
Aanmelden kan via deze link!

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Kunstwerk! Liemers Museum
Telefoon: 0850409971

Locatie Kunstwerk! Liemers Museum
Kerkstraat
6901AA Zevenaar

Wanneer?
  • za. 17 jun. 2023
  • zo. 18 jun. 2023

Op zaterdag van 10:00 - 17:00 en op zondag van 14:00 - 17:00

Prijs: entree voor museum €6,50, kinderen tot 17 jaar gratis

- Gratis toegang met Museumkaart

Provincie